Verstappen vs. Ocon

Hamilton szerint felére csökkent a topcsapatok előnye

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint a középmezőny alakulatainak sikerült közelebb kerülniük a topcsapatokhoz, és lesznek olyan istállók, akik komoly eredményeket érnek majd el 2019-ben.

Az elmúlt években a Mercedes, illetve két riválisa, a Ferrari és a Red Bull meglehetősen nagy előnyben volt a többi csapattal szemben.

Mivel az aerodinamikai szabályok 2019-re valamelyest megváltoztak, Hamilton szerint a mezőny sokkal szorosabbá vált.

„Nem tudom, melyik csapat a negyedik, de sokkal közelebb vannak, mint eddig” – fogalmazott Hamilton.

„Korábban egy másodpercnyi volt a különbség, szerintem most fél másodpercen belül vannak, de akár még ennél kevesebb is lehet, ami lenyűgöző. A legnagyobb kérdés talán az, hogy milyenek lesznek a fejlesztéseik év közben, és meglesz-e a képességük ahhoz, tartsák a lépést a topcsapatokkal ebben a tekintetben.”

„Izgalmas lesz. Talán látunk majd olyan versenyeket, melyeken a Renault vagy a Force India [Racing Point] sokkal előrébb végez, mint korábban.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek