Hamilton szerint két kulcstényezője lesz a vegasi versenynek - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint két kulcstényezője lesz a vegasi versenynek

Elégedetten nyilatkozott a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíj nyitónapja után a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, aki szerint két fő kulcstényezője lesz az éjszakai hétvégének.

A Mercedes versenyzője nem remekelt a vegasi második szabadedzésen, hiszen csak a 9. legjobb köridőt futotta, elmondása szerint azonban nincs okuk panaszra, a köridők tekintetében ugyanis nincsenek olyan nagyon lemaradva ellenfeleiktől. Hamilton elárulta, a gumikkal azért küszködtek, de ezzel a mezőny nagy része így volt a nyitónap során.

„A pálya hihetetlenül gyors, remekül éreztem magam, nagyon örülök, hogy végül sikerült újra köröznünk” — mondta a hétszeres világbajnok. „Ami az első edzésen történt, az nem volt valami nagyszerű, de remek munkát végeztek és orvosolták a problémát.”

„Az autó rendben van, nem olyan rossz, amikor egyforma gumikon voltunk kint, szerintem nem voltunk túlságosan lemaradva. Nyilván előjött némi szemcsésedés, és ki is fogytunk a gumikból, de szerintem mindenki egy csónakban evezett ezen a téren. Szerintem ez a hőmérséklet és a pályafelület kombinációjából fakadt, ráadásul elég alacsony leszorítóerő-szintet használunk, ami miatt a gumik elég sokat csúszkálnak a lassú, de a gyors kanyarokban is. Nincs olyan óriási terhelés az autókon, hiszen szükség van a jó végsebességre, és szerintem a hőmérséklet is komoly szerepet játszik.”

Hamilton azt mondja, szerinte meglehetősen nehéz lesz majd előzni a vasárnapi versenyen, így a jó rajtpozíció elengedhetetlen lesz. Emellett pedig a gumikopás az, ami különösen nagy szerepet játszik Las Vegasban.

„A pálya óriási kihívást jelent. Még ha sok egyenes is van, olyan sok előzési lehetőség nincs a pályán, mivel annyira alacsony a tapadás. És a szélárnyéknak sincs olyan nagy hatása, mint Monzában.”

„Az időmérő nagyon fontos lesz, a jó rajtpozíció, és nyilván a degradáció is kulcstényező lesz.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!