Friss hírek

Hamilton szerint kicsit túltolták a robotos díjátadót

SPIELBERG, AUSTRIA - JULY 12: Second placed Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing places his trophy down during the Formula One Grand Prix of Styria at Red Bull Ring on July 12, 2020 in Spielberg, Austria. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-24KYEEW191W11 // Usage for editorial use only //
Furcsának, és kissé erőltetettnek érezte a Stájer Nagydíj díjátadó ceremóniáját a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit versenyző megnyerte a 2020-as szezon második versenyét Spielbergben, a szigorú COVID-19-procedúrák szerint zajló futam után pedig a trófeákat távirányítású robotok szállították oda az első három helyen végző versenyzőnek.

A megoldást először a szombati Forma-2-es versenyen próbálták ki, majd az F1-es futam után is alkalmazták – Hamiltonnak viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszését.

„Arra gondoltam, mennyire furcsa. Határozottan furcsának tűnt. Inkább dobták volna oda nekem, vagy valami” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Őszinte leszek, ezek nagyon-nagyon furcsa idők most.”

„Amikor az ember dolgozik, minden teljesen normálisnak tűnik, amikor pedig vezetünk és versenyzünk, ezen a pályán elég nagy a távolság a lelátoktól, a rajongóktól, szóval eleve nem könnyű látni őket, főleg a belső részen. A célegyenesben persze lehet.”

„És tényleg megütött, amikor a végén kiszálltam az autóból, és nem volt semmi légkör. Hiányoznak a rajongók. És ez jól mutatja, mekkora különbséget tudnak tenni a szurkolók. Nagyon-nagyon hiányoztak abban a pillanatban.”

„Ezeket a momentumokat az ember megosztja azokkal, akik követik őt, és azokkal is, akik nem. Most viszont ilyen nem volt.”

„A guruló dobozok a trófeával elég furcsák voltak. Egy kicsit túl van tolva szerintem, főleg, hogy mindenkit leteszteltek, mindenki kesztyűt visel, meg ilyenek.”

Hamilton csapattársának, Valtteri Bottasnak viszont tetszett a nem mindennapi díjátadó.

„Már az F3-as vagy F2-es futamon is láttam – láttam, hogy a versenyzők a robotoktól veszik el a trófeát” – mondta a finn. „Egy szokványos dobogón csak odaadják a kezedbe, szóval szerintem király volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek