Friss hírek

Hamilton szerint kicsit túltolták a robotos díjátadót

Furcsának, és kissé erőltetettnek érezte a Stájer Nagydíj díjátadó ceremóniáját a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit versenyző megnyerte a 2020-as szezon második versenyét Spielbergben, a szigorú COVID-19-procedúrák szerint zajló futam után pedig a trófeákat távirányítású robotok szállították oda az első három helyen végző versenyzőnek.

A megoldást először a szombati Forma-2-es versenyen próbálták ki, majd az F1-es futam után is alkalmazták – Hamiltonnak viszont egyáltalán nem nyerte el a tetszését.

„Arra gondoltam, mennyire furcsa. Határozottan furcsának tűnt. Inkább dobták volna oda nekem, vagy valami” – mondta a Mercedes versenyzője.

„Őszinte leszek, ezek nagyon-nagyon furcsa idők most.”

„Amikor az ember dolgozik, minden teljesen normálisnak tűnik, amikor pedig vezetünk és versenyzünk, ezen a pályán elég nagy a távolság a lelátoktól, a rajongóktól, szóval eleve nem könnyű látni őket, főleg a belső részen. A célegyenesben persze lehet.”

„És tényleg megütött, amikor a végén kiszálltam az autóból, és nem volt semmi légkör. Hiányoznak a rajongók. És ez jól mutatja, mekkora különbséget tudnak tenni a szurkolók. Nagyon-nagyon hiányoztak abban a pillanatban.”

„Ezeket a momentumokat az ember megosztja azokkal, akik követik őt, és azokkal is, akik nem. Most viszont ilyen nem volt.”

„A guruló dobozok a trófeával elég furcsák voltak. Egy kicsit túl van tolva szerintem, főleg, hogy mindenkit leteszteltek, mindenki kesztyűt visel, meg ilyenek.”

Hamilton csapattársának, Valtteri Bottasnak viszont tetszett a nem mindennapi díjátadó.

„Már az F3-as vagy F2-es futamon is láttam – láttam, hogy a versenyzők a robotoktól veszik el a trófeát” – mondta a finn. „Egy szokványos dobogón csak odaadják a kezedbe, szóval szerintem király volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!