Hamilton szerint Lauda egyáltalán nem rajongott érte - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint Lauda egyáltalán nem rajongott érte

HIRDETÉS

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda egyáltalán nem rajongott érte pályafutása korai szakaszában.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda egyáltalán nem rajongott érte pályafutása korai szakaszában.

Laudának komoly szerepe volt abban, hogy a 2012-es idényt követően a McLarentől a Mercedeshez csábítsa a brit versenyzőt, aki az elmúlt két esztendőben világbajnoki címeket nyert a német istállónak.

„Amikor elkezdtem, Niki egyáltalán nem rajongott értem, már amennyire én tudom” – mondta Hamilton az Autosportnak.

„Nem ismert még engem, ezért nem találkoztunk, nem beszélgettünk. Csak 2012 közepén kezdtünk el beszélni, igazából ekkor kezdődött a mi kapcsolatunk, és szerintem sokat látott bennem. Ugyanazokat a dolgokat szeretjük, sok szempontból hasonlóak vagyunk, szóval itt kezdődött a mi kapcsolatunk.”

„Azóta ő lett az egyik legerősebb támogatóm a csapaton belül, amit igazán nagyra értékelek.”

Az elmúlt hónapokban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff és Niki Lauda nem jönnek ki jól egymással, ezért utóbbi távozhat az istállótól – noha később ezeket a feltételezéseket maga Wolff nevetségesnek minősítette.

„Ami azt illeti, el kell képzelni, hogy egy ponton Niki már nem lesz a csapatnál. De amióta én itt vagyok, Nikinek óriási befolyása van az egész csoportra” – mondta Hamilton.

„Ugyanez a helyzet Totóval is. Nem is kérhetnénk jobb szakembereket ebbe a csapatba. Szóval remélem, hogy Niki is sokáig marad még – noha tiszteletben tartom, hogy már nagyon-nagyon régóta benne van ebben az egészben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!