Hamilton szerint Lauda egyáltalán nem rajongott érte

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda egyáltalán nem rajongott érte pályafutása korai szakaszában.


A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda egyáltalán nem rajongott érte pályafutása korai szakaszában.

Laudának komoly szerepe volt abban, hogy a 2012-es idényt követően a McLarentől a Mercedeshez csábítsa a brit versenyzőt, aki az elmúlt két esztendőben világbajnoki címeket nyert a német istállónak.

„Amikor elkezdtem, Niki egyáltalán nem rajongott értem, már amennyire én tudom” – mondta Hamilton az Autosportnak.

„Nem ismert még engem, ezért nem találkoztunk, nem beszélgettünk. Csak 2012 közepén kezdtünk el beszélni, igazából ekkor kezdődött a mi kapcsolatunk, és szerintem sokat látott bennem. Ugyanazokat a dolgokat szeretjük, sok szempontból hasonlóak vagyunk, szóval itt kezdődött a mi kapcsolatunk.”

„Azóta ő lett az egyik legerősebb támogatóm a csapaton belül, amit igazán nagyra értékelek.”

Az elmúlt hónapokban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff és Niki Lauda nem jönnek ki jól egymással, ezért utóbbi távozhat az istállótól – noha később ezeket a feltételezéseket maga Wolff nevetségesnek minősítette.

„Ami azt illeti, el kell képzelni, hogy egy ponton Niki már nem lesz a csapatnál. De amióta én itt vagyok, Nikinek óriási befolyása van az egész csoportra” – mondta Hamilton.

„Ugyanez a helyzet Totóval is. Nem is kérhetnénk jobb szakembereket ebbe a csapatba. Szóval remélem, hogy Niki is sokáig marad még – noha tiszteletben tartom, hogy már nagyon-nagyon régóta benne van ebben az egészben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS