Friss hírek

Hamilton szerint menthető a motor, amivel Belgiumban balesetezett

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton nagyon bízik abban, hogy menthető V6-os erőforrása a múlt hétvégi Belga Nagydíjon történt baleset után.

A brit versenyző Fernando Alonsóval ütközött össze a spái verseny első körében, amikor a Les Combes bejáratánál kívülről próbálta megelőzni a spanyolt. Hamilton autója a koccanás következtében a levegőbe emelkedett, majd a talajhoz csapódáskor 45G-s erők hatottak rá. A brit pilóta a történtek után kiesett, a Mercedes pedig angliai központjába küldte az autót, hogy alaposan átvizsgálják azt.

Fennáll ugyanis a kockázata annak, hogy a Mercedes V6-os erőforrása, illetve váltója megsérült a balesetben – főleg, hogy a váltóház meg is sérült a talajhoz csapódáskor. Amennyiben a motort cserélni kell, úgy Hamiltonra rajtbüntetés várhat, hiszen ez az erőforrás volt az idei negyedik, amit a Mercedes-pilóta használt, a hétszeres világbajnok azonban reméli, menthető a motorja.

Hirdetés
 

„Átvizsgálták az egész autót, és dolgoznak a motoron, hogy újra tudjam használni” – mondta a brit pilóta csütörtökön. „Szerintem újra tudjuk majd használni. Ezen a hétvégén viszont nem kerül bele az autóba, mivel még javítják a versenygép bizonyos elemeit. Szóval hamarosan kiderül.”

Arra a kérdésre, hogy ő maga fizikailag rendben van-e a baleset után, Hamilton azt mondta: „Rendben vagyok. Csináltunk fizioterápiát, és csak nyújtok – szerencsére rendben vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton szerint menthető a motor, amivel Belgiumban balesetezett
Alonso: Amit Verstappen tud, azt nem lehet tanítani!
Szabályt szeghetett a Red Bull, súlyos büntetést követel a Ferrari és a Mercedes
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!