Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Hamilton szerint „mulatságos”, ami a motormódok körül történik

2020 Italian Grand Prix, Thursday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A hatszoros Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton azt mondja, kissé „szórakoztatónak” tartja azt, ahogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) betiltotta az időmérős motormódok használatát, szerinte ugyanis a Red Bull nyomására történt mindez.

A hétvégi Olasz Nagydíjtól kezdve az F1-es csapatok ugyanazokat a motormódokat lesznek kénytelenek használni az időmérőkön, mint a versenyeken – nem használhatják tehát a továbbiakban „party-üzemmódjaikat”, melyet a Mercedes tökélyre fejlesztett az elmúlt években.

Az FIA azt reméli, a döntésnek köszönhetően jobban oda tud majd figyelni arra, hogy az egyes gyártók és csapatok hogyan használják erőforrásaikat, Hamilton szerint viszont kilóg a lóláb, szerinte ugyanis a Red Bull miatt változtattak a szabályon.

„Kicsit szórakoztatónak tartom, mert az FIA-nál azt mondják, hogy így felügyelni tudják minden csapat motorhasználatát, vagy ilyesmi” – mondta Hamilton az Olasz Nagydíj előtt, Monzában.

„Aztán jött a Red Bull, és azt mondta: mi voltunk azok, akik nagyon nyomtuk ezt a témát. Szóval teljesen más okok miatt hozták ezt a szabályt.”

Egyes vélekedések szerint a Mercedes veszíthet a legtöbbet az új technikai direktívával: ebben bízik a Red Bull is.

Hamilton viszont azt mondja, szerinte az új szabállyal a Mercedes „versenytempója jobb lehet”, azt viszont nem tudja megmondani, az időmérőn mennyit veszítenek.

„Szerintem természetes, hogy veszítünk majd egy kicsit. De nem a világ vége… Szerintem mindenki veszít majd valamennyit, de egyesek talán többet, mint mások. És szerintem senki sem tudja pontosan.”

„Remélem, hogy a srácok a gyárban elismerésként tekintenek erre, hogy fantasztikus munkát végeztek a motorral. Tovább folytatjuk a munkát, és javítani fogunk az adott helyzetben. Érdekes lesz látni, hogyan alakul.”

„Én személy szerint szeretem kontrollálni, hogy most éppen a motor élettartamából veszek el, vagy spórolok vele. Ez egyfajta erősségem a szezon során, a motorral való spórolás, hogy minél tovább kihúzzuk vele. De ha elveszik ezt tőlünk, akkor kevesebb kapcsoló miatt kell aggódnunk…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS