Hamilton szerint nehéz versenyek várnak a Mercedesre - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint nehéz versenyek várnak a Mercedesre

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint nehéz versenyek várnak a Mercedes Forma-1-es csapatára, a W15-ös kódjelű versenyautó ugyanis jelenleg még nem elég jó a gyors kanyarokban.
2024 Saudi Grand Prix, Thursday - LAT Images Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok és csapata nehéz hétvégét teljesített Dzsiddában: Hamilton a szombati versenyen csak a 9. helyen ért célba, miután Lando Norrishoz hasonlóan sokáig kint maradt a közepes keverékű abroncsokkal. Azt mondja, megérte kockáztatni, de végül nem volt szerencséjük.

„Megpróbáltuk. A terv az volt, hogy sokáig elmegyünk az elején. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, bíztunk egy virtuális biztonsági autós szakaszban, vagy ilyesmiben, de nem érkezett” — mondta a hétszeres világbajnok. „Megérte kockáztatni. De sajnos visszaestünk, veszítettünk egy helyet, de mindent beleadtunk, ez volt a legjobb eredmény, amit elérhettem.”

Hamilton azt mondja, a Mercedes autója a lassú és közepesen gyors kanyarokban egészen jól teljesített Szaúd-Arábiában, ám a tempós részeken egész egyszerűen nem elég jók, ez pedig a folytatásban is fejtörést fog okozni nekik.

„A következő versenyek is kihívást jelentenek majd, a tempós pályák mindegyikén hátrányban leszünk a jelenlegi csomagunkkal, de a lassú kanyarokban jók vagyunk, és a közepesen gyors kanyarok sem olyan rosszak, szóval egyszerűen csak javítanunk kell a teljesítményen, az autóban van potenciál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!