Friss hírek

Hamiltonnak gyanús Verstappen elfékezése

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint egyáltalán nem zárható ki, hogy Max Verstappen és a Red Bull mindvégig a lágy keverékű gumival tervezte a szezonzárón való rajtolást.

Míg Hamilton a közepes keverékű abroncsokkal vág neki a mai versenynek, addig világbajnoki éllovasa, a pole pozíciót megszerző Max Verstappen a lágyakkal startol majd – az időmérő második szakaszában ugyanis csúnyán elfékezte egyik közepes keverékű gumiját.

A Red Bullnál viszont nem aggódnak, elmondásuk szerint ugyanis a lágy keverék jól működött pénteken – Hamilton szerint pedig nem kizárt, hogy trükköztek Verstappenék az időmérőn.

Hirdetés
 

„Igen. Érdekes. Én mindig kicsit szkeptikus vagyok mindennel kapcsolatban, szóval érdekes lesz látni az információkat és a belső kamerás felvételeket” – mondta a címvédő a kvalifikációt követően.

„Ritka az elfékezés az 1-es kanyarban, de ha tényleg elfékezte magát, akkor vagy jobb helyzetben leszünk a gumistratégia tekintetében, vagy pedig tudnak valamit, amit mi nem, és folyamatosan a lágy gumival tervezték. Mi egy kicsit jobban küszködtünk a lágy abronccsal a hosszú etapokon, szóval szerintem megfelelő keverékeink vannak, de majd vasárnap kiderül.”

Hamilton azt mondja, bár alulmaradt az időmérőn, nem csalódott.

„Örülök, hogy az első sorban vagyok – láthatom az ellenfelemet! Nyilván egy kicsit nehezebb lesz a rajtnál a közepes keverékkel, de mindent beleadok majd.”

A két bajnokesélyes azonos pontszámmal érkezett meg Abu Dhabiba. A szezon zárófutama magyar idő szerint 14 órakor kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!