Hamilton szerint nem ők javultak fel, hanem a Red Bull volt egy kicsit gyengébb - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint nem ők javultak fel, hanem a Red Bull volt egy kicsit gyengébb

HIRDETÉS
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton szerint nem ők javultak fel a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon, hanem a Red Bull nyújtott valamelyest gyengébb teljesítményt. A brit pilóta ugyanakkor biztos benne, a két istálló közti csata kitart majd a szezon végéig.
PORTIMAO, PORTUGAL - MAY 02: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda o during the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional Do Algarve on May 02, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Peter van Egmond/Getty Images)

Hamilton idei második győzelmét szerezte Portugáliában, ezzel pedig 8 pontra növelte előnyét a világbajnoki összetettben a második helyen befutó Max Verstappen előtt.

Bár Verstappen Imolában sima győzelmet aratott, Portugáliában úgy tűnt, a Mercedes van előnyben, ezt pedig végül a végeredmény is tükrözte.

Hamilton azonban úgy véli, nem feltétlenül ők javultak fel az elmúlt két hétben, szerinte inkább a Red Bullnak voltak gondjai.

„Rendkívül izgatott vagyok, mint ahogy szerintem a csapatnál mindannyian, hogy harcban lehetünk a Red Bull-lal” – mondta a címvédő.

„Ezen a hétvégén szerintem a Red Bull veszített egy kis teljesítményt, mert nem hiszem, hogy mi fejlődtünk. Viszont Az utolsó verseny óta szerintem egy fél lépéssel hátrébb kerültek, közelebb hozzánk valamilyen okból kifolyólag.”

„De ez nagyszerű, ezért élünk mindannyian, hogy felvegyük a harcot, és mindent kihozzunk magunkból.”

Hamilton hozzátette, rendkívül kemény csatát kell megvívniuk minden egyes hétvégén, és biztos benne, hogy továbbra is kemény ellenfél lesz a Red Bull.

„Szerintem közülünk senki nem kerget illúziókat azzal kapcsolatban, hogy milyen nehéz dolgunk van, és milyen szoros a küzdelem. A mindennapi életünkben is mindent beleadunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk, és teljesítsünk minden egyes hétvégén. A nyomás rendkívüli, és szerintem óriási tisztelet van hármunk között, mint ahogy nyilván a többi versenyző iránt is.”

„Max mindent kihozott a Red Bullból, és meg kellett dolgoznunk a sikerünkért, szóval szerintem ugyanez lesz az év hátralévő részében is, ami szerintem hihetetlenül izgalmas.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!