Hamilton szerint nem verhetetlen a Red Bull - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint nem verhetetlen a Red Bull

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy több mint egy teljes másodpercet kapott a tempót diktáló Sebastian Vetteltől a második szabadedzésen Szingapúrban, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csapata nincs annyira lemaradva, mint azt egyesek gondolják.


Annak ellenére, hogy több mint egy teljes másodpercet kapott a tempót diktáló Sebastian Vetteltől a második szabadedzésen Szingapúrban, Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy csapata nincs annyira lemaradva, mint azt egyesek gondolják.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Red Bull visszatért nyerő formájához, és a hétvége nagy esélyese Szingapúrban, ahol ismét előkerültek a nagy leszorítóerőt generáló aerodinamikai csomagok.

Az energiaital-gyárosok szárnyaltak az első két szabadedzésen, ahol senki nem tudott egy másodpercen belülre kerülni hozzájuk képest, így sokan attól tartanak, hogy egy újabb simának mondható kettős győzelemre készülhetünk.

Hamilton azonban úgy gondolja, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az eddig látottakból, ugyanis meg van győződve arról, hogy a McLaren nincs túl messze riválisától.

„Meglehetősen közel vagyunk, és nincsenek olyan nagyon előttünk” – mondta a brit pilóta a riportereknek. „Versenyképesek vagyunk, és azt gondolom, hogy még vannak tartalékok az autóban, és gyorsulni tudunk, szóval nagyon keményen fogunk hajtani.”

„A második szabadedzés végén, a lágyabb gumikon gyorsabbak voltak nálunk, ami sokakat arra enged következtetni, hogy előnyben vannak, de várjuk ki a végét.”

„Természetesen az világosan látszik, hogy nem lesz egyszerű megverni őket, mert úgy tűnik, hogy még mindig egy kicsivel több leszorítóerejük van, mint nekünk.”

„Azonban bízunk abban, hogy az éjszaka elvégzett módosításokkal sikerült javítanunk az autó teljesítményén, és eredményesek leszünk az időmérőn, illetve a versenyen.”

Vettel, aki messze a leggyorsabb volt pénteken, szintén nyugalomra intette rajongóit, ugyanis tisztában van azzal, hogy nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a pénteki eredményekből, hiszen nem lehet tudni, ki milyen programon volt.

Hirdetés

„Mindenkinél boldogabb vagyok” – mondta. „Azonban várnunk kell, hogy meglássuk a valós erőviszonyokat, mert ez még csak péntek volt. Nem sokat jelent, ami igazán számít az a szombat, illetve a vasárnap.”

„Azonban az tény, hogy jobb az élen lenni, mint hátrébb, főleg ilyen nagy előnnyel. Az időjárás azonban hozhat még meglepetéseket. Jó a sebességünk, de semmit nem szabad készpénznek venni, hiszen bármi megtörténhet. Majd meglátjuk, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!