Hamilton szerint nyomás alá tudják ma helyezni Verstappent - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint nyomás alá tudják ma helyezni Verstappent

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint a vasárnapi Mexikói Nagydíjon képesek lesznek majd nyomás alá helyezni a pole pozícióból induló Max Verstappent.

A brit versenyző a 3. helyről kezdi majd meg a vasárnapi száguldást, miközben csapattársa, George Russell eggyel kedvezőbb pozícióból indulhat. Hamilton az időmérő után arról beszélt, úgy érzi, közelebb is kerülhettek volna Verstappenhez, az azonban tény, hogy teljesítmény tekintetében a Red Bull továbbra is előttük jár. Az idei első futamgyőzelmére hajtó Hamiltont ráadásul technikai gondok is hátráltatták.

„Volt néhány problémám a motorral a Q3-ban, de nem tudom pontosan, mik” – mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak. „De határozottan úgy tűnt, hogy sok idő benne maradt. Viszont az, hogy még így is ilyen közel tudtunk kerülni, lenyűgöző, és szerintem a gyárban mindenki büszke lehet.”

„Ez volt a legjobb időmérőnk egész évben. Ez is azt mutatja, hogy soha nem szabad feladni. Ami a köröket illeti, nagyon egyformák voltak, de amikor nyilván törölték az elsőt, meg kellett bizonyosodni arról, hogy a második teljesen tiszta lesz. Több teljesítmény volt benne, de nagyszerű, hogy ilyen közel tudtunk kerülni a Red Bull autóihoz azok után, hogy egész hétvégén üldöztük őket.”

Hamilton hozzátette, reméli, nemcsak a rajtnál, de a stratégiával is nyomás alá tudják majd helyezni Verstappenéket.

„Úgy gondolom, a Red Bull még mindig előttünk jár, 3 tizedmásodperc még mindig elég nagy különbség. Nem tudom, ez az extra idő miből fakad, de ahogy mondtam, szerintem mi hagytunk benne egy kicsit. Viszont nem 3 tizedet. A stratégiával viszont még nyomást gyakorolhatunk rájuk vasárnap. A 3. helyről rajtolok majd, és hosszú út vezet az 1-es kanyarig…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!