Hamilton szerint próbatétel volt az első tesztnap - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint próbatétel volt az első tesztnap

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint igazi próbatétel volt a Mercedes csapata számára a bahreini teszt pénteki napja. A csapatot műszaki problémák hátráltatták, így mindössze 48 körig jutottak ma.
2021 Bahrain Pre-Season Test, Day 1 - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes

A munkát Valtteri Bottas kezdte meg a W12-es modellel – egészen pontosan kezdte volna, ugyanis már az installációs kör után problémák támadtak autójával.

Mint kiderült, a váltó hibásodott meg, ami miatt a finn pilóta alig néhány kört tudott csak megtenni.

Délután aztán Hamilton volt szolgálatban, ő már többet körözhetett, és 42 körig jutott a nap végére. A brit versenyző azt mondja, nem volt könnyű nap, de bízik abban, hogy sikerül összekapniuk magukat.

„Nem ez volt a legtisztább nap, de az efféle dolgok azért vannak, hogy próbára tegyenek bennünket” – mondta a hétszeres világbajnok.

„Mindenki rendkívül keményen dolgozott azért, hogy eljussunk ide. Volt az a bizonyos probléma délelőtt, ami nagyon balszerencsés volt Valtteri számára, hiszen pályaidőt veszített, a csapat pedig keményen dolgozik azon, hogy megértse, mi is történt.”

„Azt gondolom, nagyszerű munkát végeztek azzal, hogy megjavították az autót. A délutáni körözés sem volt kihívásoktól mentes, de azért vagyunk, hogy megoldásokat találjunk a problémákra.”

Hamilton azt mondja, a körülmények igazán megnehezítették a mezőny dolgát délután.

„Soha nem láttam még ilyen homokvihart a korábbi években. A homok olyan volt, mintha csak eső lett volna! Ha a gumikra kerülnek, a tartósságuknak sem tesz jót, és a hosszú etapokon a következetesség is nehézséget okoz. Egy körön nem olyan rossz a helyzet, de sok körre van szükség ilyenkor, hogy adatokat gyűjtsünk.”

„Nincs más választásunk, a pozitívumokkal kell továbbmennünk. Emlékszem, 2007-ben 10 napot tesztelhettem az autóval, most pedig egyre kevesebb és kevesebb a lehetőség. Csak másfél napunk van az autóban az első verseny előtt, mások a gumik, vannak aerodinamikai változások, szóval nem könnyű. De ez mindenkire ugyanúgy vonatkozik. Szeretném azt hinni, hogy a csapattal szerzett 9 évnyi tapasztalatom segíteni fog abban, hogy a legjobbat hozzuk ki ebből a helyzetből.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!