Hamilton szerint a Red Bull lehet a favorit Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint a Red Bull lehet a favorit Melbourne-ben

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton attól tart, jelentős melbourne-i feljesztéseinek köszönhetően a Red Bull versenyautója lehet majd a leggyorsabb az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Mercedeshez hasonlóan az osztrák istálló sem a minél jobb köridőkre hajtott a barcelonai teszteken, az osztrák istálló mégis nagyon optimistán várja az előttünk álló idényt.

Az RB14-es konstrukció teljesítménye pedig a rivális Mercedest is lenyűgözte – James Allison, a német istálló technikai igazgatója azt mondta, a Red Bull lehet legnagyobb ellenfelük 2018-ban.

Lewis Hamilton pedig szerdán egy szepangi rendezvényen azt mondta, a szezon elején a Red Bull lehet a favorit.

„Azt gondolom, izgalmas lesz az idei év, mivel tavaly a szezon elején nagy különbség volt a csapatok között, és aztán lett egyre szorosabb. De idén szerintem már eleve szoros küzdelemmel indul az év, és aztán változhat az erősorrend, ahogy fejlesztenek a csapatok” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mivel nem egyszerre visszük majd pályára a fejlesztéseket… és azt hiszem, a Red Bullnak lesz valamije az első versenyre, amit érdekes lesz látni. Szerintem jelenleg a Red Bull a leggyorsabb. És lesznek újításaik, 2-4 tizedet gyorsulhatnak, legalábbis így hallottam.”

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo még Barcelonában elárulta, sokat változik autójuk az idénynyitóra.

Hamilton kifejtette, lesznek pályák, melyeken a kifejezetten jó aerodinamikával rendelkező Red Bull szárnyalni fog.

„Az autójuk egy kissé eltérő filozófia mentén épül – mindig olyan autóval állnak elő, mely rengeteg leszorítóerővel rendelkezik. Mindig nagyobb a maximális leszorítóerejük, mint a többieknek” – magyarázta a brit.

Hirdetés

„De ez nem működik mindenhol. Bizonyos pályákon például nem, melyeken sok az egyenes – mivel az egyenesekben lassabbak. A kanyarokban viszont pokolian gyorsak. És ez az előny váltakozik az idény során.”

„De nagyon bízom a csapatomban és a munkájukban – csupán azt gondolom, szoros lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!