Hamilton szerint rossz irányba halad a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint rossz irányba halad a Forma-1

HIRDETÉS

Hibás döntéseket hoznak a Forma-1 szabályalkotói, emiatt pedig a száguldó cirkusz rossz irányba halad – ezt nyilatkozta a minap a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton.


Hibás döntéseket hoznak a Forma-1 szabályalkotói, emiatt pedig a száguldó cirkusz rossz irányba halad – ezt nyilatkozta a minap a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már 2016-ban változtat az időmérő edzések lebonyolításán, 2017-től pedig a technikai regulák tekintetében is jelentős módosítások várhatóak, melyeknek köszönhetően az autók három másodperccel lesznek majd gyorsabbak – noha korábban még hat másodpercről szóltak a tervek.

Hamilton viszont a régi idők F1-ét szeretné viszontlátni, és véleménye szerint a szabályalkotók hibás döntésekkel rossz irányba terelik a száguldó cirkuszt.

„Nem hiszem, hogy a jelenlegi szabályok rendben vannak, még akkor sem, ha öt csapat küzdene egymással” – mondta a címvédő.

„Én a másmilyen autókat szeretem. Konkrét válaszokkal nem tudok szolgálni, egyszerűen csak másmilyen típusú autókra vágynék. Imádom például a V12-eseket és a széles gumikat. Láttam egy képet egy régi Ferrariról, aminek az oldalszekrényei rendkívül alacsonyan voltak. Talán a ’80-as évek közepében versenyeztek vele. Nagyon királyul nézett ki! Azok voltak a szép idők.”

„A 2008-as idény nagyszerű volt, amikor egy másik csapat ellen harcoltunk. Azóta is voltak küzdelmeink, de ebből több kellene. Tényleg nem tudom, mi a megfelelő válasz. De bármilyen döntést is hoztak az elmúlt időszakban, egyik sem volt megfelelő.”

A VERSENYZŐK VÉLEMÉNYE MÉRVADÓ

Hamilton azt mondja, jobban kellene adni a versenyzők véleményére, elvégre ők vezetik az F1-es autókat.

„Nem értek egyet azokkal a változtatásokkal, amiket végrehajtottak – és ez már jó néhány éve így van. Egyszerűen csak együtt élünk velük. Azt gondolom, konzultálni kellene a versenyzőkkel, és szerintem régebben jobban érintettek voltak az efféle döntésekben. Mi érezzük az autót, nekünk lehet elképzelésünk arról, mit lehetne jobban csinálni. Tudjuk, hogy mi nem jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!