Hamilton szerint rossz irányba halad a Forma-1

Hibás döntéseket hoznak a Forma-1 szabályalkotói, emiatt pedig a száguldó cirkusz rossz irányba halad – ezt nyilatkozta a minap a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton.


Hibás döntéseket hoznak a Forma-1 szabályalkotói, emiatt pedig a száguldó cirkusz rossz irányba halad – ezt nyilatkozta a minap a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már 2016-ban változtat az időmérő edzések lebonyolításán, 2017-től pedig a technikai regulák tekintetében is jelentős módosítások várhatóak, melyeknek köszönhetően az autók három másodperccel lesznek majd gyorsabbak – noha korábban még hat másodpercről szóltak a tervek.

Hamilton viszont a régi idők F1-ét szeretné viszontlátni, és véleménye szerint a szabályalkotók hibás döntésekkel rossz irányba terelik a száguldó cirkuszt.

„Nem hiszem, hogy a jelenlegi szabályok rendben vannak, még akkor sem, ha öt csapat küzdene egymással” – mondta a címvédő.

„Én a másmilyen autókat szeretem. Konkrét válaszokkal nem tudok szolgálni, egyszerűen csak másmilyen típusú autókra vágynék. Imádom például a V12-eseket és a széles gumikat. Láttam egy képet egy régi Ferrariról, aminek az oldalszekrényei rendkívül alacsonyan voltak. Talán a ’80-as évek közepében versenyeztek vele. Nagyon királyul nézett ki! Azok voltak a szép idők.”

„A 2008-as idény nagyszerű volt, amikor egy másik csapat ellen harcoltunk. Azóta is voltak küzdelmeink, de ebből több kellene. Tényleg nem tudom, mi a megfelelő válasz. De bármilyen döntést is hoztak az elmúlt időszakban, egyik sem volt megfelelő.”

A VERSENYZŐK VÉLEMÉNYE MÉRVADÓ

Hamilton azt mondja, jobban kellene adni a versenyzők véleményére, elvégre ők vezetik az F1-es autókat.

„Nem értek egyet azokkal a változtatásokkal, amiket végrehajtottak – és ez már jó néhány éve így van. Egyszerűen csak együtt élünk velük. Azt gondolom, konzultálni kellene a versenyzőkkel, és szerintem régebben jobban érintettek voltak az efféle döntésekben. Mi érezzük az autót, nekünk lehet elképzelésünk arról, mit lehetne jobban csinálni. Tudjuk, hogy mi nem jó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!