Friss hírek

Hamilton szerint változtatni kellene a Monacói Nagydíj formátumán

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton szerint változtatni kellene a Forma-1-es Monacói Nagydíj formátumán, a nehézkes előzések miatt ugyanis jó eséllyel „vonatozást” látnak majd a rajongók a vasárnapi versenyen.

A száguldó cirkusz mezőnye a tavalyi kihagyás után visszatért Monte-Carlóba, ahol ma már az első szabadedzéseket tartják.

A hétszeres világbajok Lewis Hamilton viszont attól tart, nem lesz túl izgalmas az utcai száguldás, a mostani, szélesebb autókkal ugyanis „szinte nulla lesz az előzés lehetősége a versenyen”.

„Egy ideje már így van, és véleményem szerint változtatni kell ezen” – mondta Hamilton.

„Évek óta ugyanaz a formátum. Ez a legjobb pálya. A legcsodálatosabb helyszín, ahol versenyzünk. De mindig tudni lehet, hogy a rajongók számára soha nem izgalmas. Egykiállásos verseny ezekkel a kemény gumikkal, hosszú etapokat kell teljesíteni.”

„Azon pályák listáján, melyeken nehéz előzni, ez áll legfelül, nagyon valószínűtlen, hogy esélyed kínálkozik rá. Kétlem, hogy a rajongók ezt élvezik. Azt nem tudom, mi a megoldás. De remélem, hogy amennyiben figyelünk a jövő generációjára, izgalmasabb verseny lehet itt.”

Idén egyébként három helyszínen is kipróbálnak majd egy új formátumot: Silverstone-ban, Monzában, és a tervek szerint Interlagosban rövid sprintfutamok váltják majd a hagyományos szombati időmérőket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!