Hamilton szerint versenybírók helyett mesterséges intelligenciára lenne szükség - F1VILÁG.HU

Hamilton szerint versenybírók helyett mesterséges intelligenciára lenne szükség

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerint komolyan meg kellene fontolni azt, hogy nem lehetne-e alkalmazni a mesterséges intelligenciát versenybírók helyett, amikor bizonyos szituációkban kell ítéletet mondani.

A versenybírók a Szingapúri Nagydíj után kerültek ismét a kritikák kereszttüzébe, miután Max Verstappen három szabálytalanságot is elkövetett az időmérő edzésen, ám megúszta büntetés nélkül – csupán két megrovást kapott. A szuzukai versenyhétvégét követően pedig az egyik versenybíró, Mattei Perini elismerte, hibáztak, mert a kétszeres világbajnoknak rajtbüntetést kellett volna kapnia Yuki Tsunida feltartásáért.

A versenybírói feladatokat nem állandó szakemberek látják el, azok versenyhétvégéről versenyhétvégére váltják egymást, a következetesség pedig sokszor szolgáltat vitatémát a versenyzők között is. Hamilton szerint viszont nem állandó stewardokra lenne szükség, a fejlett technológiát is fel lehetne használni.

„Hány éve már, hogy… Ez a szabály évszázadok óta változatlan” – mondta a hétszeres világbajnok a feltartásra vonatkozó regulákról, amikor Verstappen incidenséről kérdezték.

„Szerintem el kellene kezdeni foglalkoznunk azzal, hogy a mesterséges intelligenciát alkalmazzuk az efféle dolgokban, hogy jó döntések szülessenek. Szívesen megnézném, hogy a mesterséges intelligencia jobb munkát tudna-e végezni, vagy sem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!