Friss hírek

Hamilton szerint Verstappen felkészültebb, mint ő volt annak idején

A Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton szerint Max Verstappen felkészültebben harcolhat első világbajnoki címéért, mint tette ezt annak idején ő, nem sokkal Forma-1-es bemutatkozása után.

A két versenyző idén elképesztő csatát vív a vb-trófeáért, Verstappen előnye öt futammal a bajnokság vége előtt mindössze 12 pont.

Hamilton nemrég egy hosszabb interjúban mesélt az idei év kihívásairól, és bár jelenleg 15. szezonját tölti az F1-ben, úgy érzi, soha nem volt még ennyire erős fejben.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, mentálisan erősebb vagyok, mint valaha. Szerintem már jó ideje erős vagyok ezen a téren, de még jobban megszilárdult a dolog. Nem zavarnak össze azok a dolgok, ami történnek: megérkezem, és csinálom, amit imádok csinálni” – mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak.

„Számítottam rá, hogy hullámvasútszerű lesz az idei szezon. Lenyűgöző, sok szinten ez a legnehezebb év, mégis rengeteg a pozitívum, és nagyon-nagyon élveztem, még a nehéz napokon is.”

„Nyilván lehetett volna jobb is az elvesztett pontokat tekintve, nem mindig voltunk tökéletesek, de tanulunk ezekből, és úgy érzem, a dolgok okkal történnek. Rengeteget tanultunk, összetartottunk, együtt nyerünk és veszítünk.”

Hamilton már rögtön első Forma-1-es évében a világbajnoki címért harcolhatott, egy évvel később, 2008-ban pedig meg is nyerte azt.

Bajnoki riválisa, Max Verstappen most először harcolhat a trófeáért, a holland viszont már hetedik F1-es szezonját tapossa. Hamilton ezért úgy véli, riválisa felkészültebb, mint ő volt annak idején.

„Egy pillanatig sem gondolkozom azon, hogy mi lehet, vagy mi nem lehet zavaró számára, ez a dolog engem sem érdekel. Ha a legjobb képességeim szerint teszem a dolgom, nem lesz problémám. Én így állok a munkához.”

„Az első vb-címem? Borzasztó volt. Az odáig vezető út rettenetes volt, ő viszont már mióta van az F1-ben, 6 éve? Nekem az volt a második évem.”

Hamilton beszélt arról is az interjúban, „büszke” a Forma-1 új generációjára.

„Szoktam beszélgetni Mickkel [Schumacher], aki egy nagyon kedves srác, és olyan dolgokat mond, hogy ’nem tudok mindent, tudnál valahogy tanítani?’. És ugyanez Landóval [Norris] is. Szóval nagyon büszke vagyok a feltörekvő generációra, és tudjuk is biztatni őket, hogy jobban megértsék a dolgokat.”

„Ha az ember fiatal, a győzelemre gondol – nincs ideje sok más dologra. Vagyis az ember azt gondolja, hogy nincs, pedig van. És ezen kell túljutnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!