Hamilton szerint vicces a Red Bull panaszkodása

Viccesnek nevezte a Red Bull csapatának panaszkodását Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnok versenyzője.


Viccesnek nevezte a Red Bull csapatának panaszkodását Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnok versenyzője.

Azt követően, hogy a Mercedes 2014-ben végigdominálta az idényt, és idén is bombaformában vágott neki az F1-es bajnokságnak, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt javasolta a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), próbálja meg kiegyenlíteni a motorok közti teljesítménykülönbségeket.

Lewis Hamilton, a világbajnoki tabella éllovasa szerint főleg annak fényében vicces a Red Bull panaszkodása, hogy az osztrák istálló 2010 és 2013 között hasonló dominanciát élvezhetett, és sorozatban négy világbajnoki címet nyert.

„Elég viccesnek tartom. Érdekes vélemény ez egy olyasvalakitől, aki ennyire sikeres volt korábban” – mondta a brit versenyző.

„És azt se felejtsük el, hogy még csak egy futamon vagyunk túl – ezért is annyira vicces egy ilyen vélemény.”

Hamilton hozzátette, amikor a Mercedes 2010-ben visszatért a Forma-1-be és sokat küszködött, nem kérte a szabályok megváltoztatását.

„Nagy lépés volt számomra, amikor ehhez az istállóhoz szerződtem, hiszen évekig gyengén teljesített a csapat. Nem voltak olyan sikeresek, mint egyesek, mégsem panaszkodtak soha senkire. Egyszerűen csak keményen dolgoztak.”

„Amikor ideszerződtem, láttam a fejlődést, most pedig mi vagyunk a legjobbak. Fantasztikus munkát végeztek. Nemcsak én vagyok itt, hanem 1000 ember még a két gyárban, akik éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy megépítsék a legjobb autót.”

„Ugyanazon szabályok keretei között tettük ezt, mint mindenki más, ugyanolyan forrásaink voltak, mint a többi topcsapatnak, szóval büszkék lehetünk arra, amit elértünk.”

„Szóval elég vicces most ez a helyzet.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!