Hamilton: Szinte kizárt, hogy idén a Mercedes futamot nyerjen - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szinte kizárt, hogy idén a Mercedes futamot nyerjen

HIRDETÉS
Lewis Hamilton szerint akkora előnyt élvez idén a Red Bull és a Ferrari istállója a Forma-1-ben, ami szinte lehetetlenné teszi a Mercedes számára a futamgyőzelmet. Kivéve, ha valami drámai történik velük.
2022 Japanese Grand Prix, Friday - Steve Etherington Lewis Hamilton

A Mercedes idei szezonját tekintve egészen előkelő helyzetbe került Lewis Hamilton az 56 körös Amerikai Nagydíj során, amelynek egy jelentős szakaszát a második helyen töltötte, kilenc körön át pedig az élen is állt. A futamon domináló Max Verstappen azonban könnyedén visszavette tőle az ideiglenesen átadott pozíciót, hogy aztán az utolsó hat kör alatt ötmásodperces előnyt építsen ki Hamiltonnal szemben. A hétszeres világbajnok úgy látja, még egy ilyen lehetősége idén nem lesz a Mercedesnek, ezért jobb, ha a csapata realista marad.

 „A Red Bull autója egész évben a leggyorsabb volt, és most is az” – szögezte le.

Hamilton szombaton az ötödik rajthelyet szerezte meg, ám Charles Leclerc és Sergio Perez alkatrészcserék miatt rajtbüntetéseket kaptak, így a brit a harmadik helyről várta a rajtot. Szerinte ez a helyzet is azt tükrözi, mennyire jó a Mercedes megbízhatósága.

„Ma a megbízhatóságunknak köszönhetően kerültünk ilyen helyzetbe. Ha Charles és Perez is ott van, akkor teljesen máshogy fest a verseny, hiszen előttünk végeztek volna, és csak a harmadik rajtsort szereztük volna meg.”

A hétszeres világbajnok arra számít, hogy a hátralévő három fordulón fennmarad a Red Bull és a Ferrari előnye a Mercedeshez képest, így reálisan csak jövőre lesz esélyük az élmenők ellen.

„Ma nagyszerű volt a harmadik helyről benne lenni a harcban, de a valódi tempónk alapján előttünk lettek volna, ahogy a következő három versenyen is előttünk lesznek. Nem sok esély van rá, hogy ismét harcban legyünk velük, hacsak nem történik velük valami drámai. Mindenesetre mindent bele fogunk adni. Azon dolgozunk, hogy az autónk képes legyen felvenni velük a harcot” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!