Hamilton szívesen leül tárgyalni a Mercedesszel: „Bőven van még üzemanyag a tankomban!” - F1VILÁG.HU

Hamilton szívesen leül tárgyalni a Mercedesszel: „Bőven van még üzemanyag a tankomban!”

HIRDETÉS
A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton elárulta, egyáltalán nem érzi úgy, hogy belefáradt volna a versenyzésbe, így egyelőre nem is foglalkozik a visszavonulás gondolatával. A brit versenyző úgy érzi, „bőven maradt még üzemanyag” a tankjában ahhoz, hogy több szezonon át aktív legyen a száguldó cirkuszban.
2022 Austrian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes

Hamilton a múlt hétvégi Francia Nagydíjon teljesítette 300. F1-es nagydíját, ennek apropóján mondta azt főnöke, Toto Wolff, hogy úgy érzi, a hétszeres világbajnok akár 400. versenyét is megcélozhatja. A brit versenyző 2007-ben kezdett el versenyezni a Forma-1-ben, azóta csupán egyetlen versenyt hagyott ki: a 2020-as Szahíri Nagydíjon koronavírus-fertőzése miatt nem állt rajthoz.

A Mercedes versenyzője Le Castellet-ben reagált Wolff felvetésére – azt mondta, úgy érzi, sokáig tudná még folytatni a versenyzést.

„Az nagyon sok verseny!” – mondta nevetve a brit, amikor a főnöke által említett 400 futamról kérdezték. „Először is szeretnék hálát adni azért, hogy idáig eljuthattam. Ugyanakkor pedig még mindig frissnek érzem magam, úgy érzem, bőven van még üzemanyag a tankomban! Élvezem, amit csinálok, és nagyon büszke vagyok, és szeretek megérkezni minden nap, és együtt dolgozni ezekkel a hihetetlen srácokkal.”

„És jobban élvezem a sporttal való munkát, mint valaha. Nagyszerű szakemberek vezetik ezt a sportot, remek egyeztetéseink vannak a sportág irányára vonatkozóan, és ezt jobban élvezem, mint valaha.”

Hamilton számára ugyanakkor nem alakul simán a 2022-es szezon: miközben eddigi F1-es pályafutása során minden évben legalább egy versenyt meg tudott nyerni, idén ez eddig nem jött össze.

„Szeretnék visszatérni a győztesek útjára, és ez időbe fog telni. De meggyőződésem, hogy le fogunk majd ülni egy ponton, és elkezdünk beszélni a jövőről” – mondta Hamilton, kinek szerződése 2023 végéig szól a Mercedesnél.

„De hangsúlyozom, szeretnék folytatni az építkezést ezzel a csapattal. Egy dolog az, hogy vannak versenyeink – ugyanakkor viszont folyamatos munkát végzünk ezen kívül is, és azt gondolom, a Mercedes és mi mindig tudunk többet tenni, és fogunk is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton szívesen leül tárgyalni a Mercedesszel: „Bőven van még üzemanyag a tankomban!”
Ha esik, szombaton is bajban lehet a Ferrari
Russell elárulta a gyenge időmérő okát
Az FIA nyomoz a rejtélyesen lángra kapó kínai F1-es gyep miatt
Hamilton a sprintfutamon visszaesésre számít
Verstappen szerint a Red Bull megérdemli a negyedik helyet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!