Friss hírek

Hamilton: Szoros csata lesz Verstappennel a versenyen

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szoros csatára számít Max Verstappennel és a Red Bull-lal szemben a Forma-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi versenyén.

Szombaton ugyan a Red Bull tűnt esélyesnek az időmérő edzésen, és Verstappen közel állt ahhoz, hogy megszerezze a pole pozíciót, gyorskörének végén a falhoz csapta autóját, így a Mercedes indulhat az első sorból vasárnap. 

Hamilton elmondta, Bottasszal közösen dolgoztak a beállításokon, és úgy érzi, megfelelően felkészültek a hétvégére, ennek ellenére a Red Bull sokkal erősebbnek bizonyult az időmérőn

„Annyira keményen dolgoztunk a szimulációk során, a beállítások terén, és remek volt az együttműködés Valtterivel. Ő a legjobb csapattárs, aki a sportban valaha létezett” – nyilatkozta Hamilton. 

„Együtt dolgoztunk a beállításokon, hogy az autó ott legyen, ahol kell. De ezek a srácok [Red Bull] egyszerűen olyan gyorsak: teljesen más ligában autóztak.”

„Figyelembe véve, hogy hol állunk, hálás vagyok azért, amit sikerült előhúznunk a csomagunkból.”

A pénteki szabadedzéseket követően a Mercedes elégedett volt a tempóval, ám szombaton már nem mondhatták el ugyanezt. 

„Az edzéseken gyorsak voltunk, de valamiért a harmadik szabadedzésen és különösen az időmérőn hiányzott a tempó” – mondta Hamilton. „Küszködtünk a gumikkal, de sikerült az első két helyet megszereznünk, ezért nagyon büszke vagyok Valtterire és a srácokra, a férfiakra és nőkre a csapatunkban, akik annyira keményen dolgoztak. Szóval ez egy remek, remek eredmény.

Habár Verstappen csak a 3. helyről rajtol a vasárnapi Szaúd-arábiai Nagydíj futamán, Hamilton szerint így is kemény csata várható, a Red Bull ugyanis biztosan erős versenytempót fog mutatni. 

„Versenytempó tekintetében mindig közelebb kerülünk. Úgy gondolom, pénteken a hosszú etapom jó volt, de a Red Bull valamit szerzett a beállításokkal és nagyon gyorsak voltak szombaton. Szóval arra számítok, hogy szoros csata lesz vasárnap, de Valtteri és én készen állunk rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!