Hamilton: Szoros lesz a küzdelem a Mercedes és a Ferrari között! - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szoros lesz a küzdelem a Mercedes és a Ferrari között!

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

A 2. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Belga Nagydíj pénteki nyitónapját Lewis Hamilton – a Mercedes versenyzője szoros küzdelmet prognosztizál Spa-Francorchampsban.

A Belga Nagydíj első edzésnapján mindkét gyakorlást a Ferrari nyerte: az elsőn Sebastian Vettel, a másodikon Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb.

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton egy 3. és egy 2. hellyel zárta a napot, elmondása szerint pedig nagyon örül, hogy végre újra autóba ülhetett.

„Jó végre visszatérni. A pihenő soha nem lehet elég hosszú, de eljön azért az a pont, amikor már kezd hiányozni a vezetés, szóval örülök, hogy újra az autóban ülhetek” – mondta a címvédő.

„Soha nem voltak még ennyire gyorsak az F1-es autók, és ezen a pályán ezt igazán jól lehet érezni. A Pouhont majdnem padlógázzal vesszük – egyszerűen őrület!”

A Mercedes és a Ferrari is egy továbbfejlesztett erőforrással érkezett Belgiumba, Hamilton pedig szoros küzdelmet jósol a két csapat között.

„Van egy új motorunk itt, és minden simán ment vele. Nagyon szoros a küzdelem köztünk és a Ferrari között: úgy tűnik, mindkét csapat hasonló mértékben fejlesztett autóján.”

„A középső szektorban jó leszorítóerőre van szükség, a pálya többi részén viszont jó végsebesség kell az egyenesekben. A kihívást az jelenti, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt, és szerencsére nálunk egy nagyszerű csapat dolgozik ezen.”

„A hétvége előtt azt hallottam, hogy egész hétvégén esni fog – ma az első edzésen volt pár esőcsepp a pálya egyes részein, de a második gyakorlás teljesen száraz volt. Remélem, hogy így is marad, mert ezen a pályán fantasztikus vezetni szárazon.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!