Friss hírek

Hamilton: „Szürreális” lesz a 6. vb-cím megnyerése

Lewis Hamiltonnak elég lesz egy 8. hely a hétvégi Amerikai Nagydíjon ahhoz, hogy bebiztosítsa hatodik Forma-1-es világbajnoki címét. A brit versenyző szerint „teljesen szürreális” lesz számára az újabb vb-diadal.

A brit versenyző idén eddig 10 versenyt nyert meg – köztük a legutóbbi Mexikói Nagydíjat –, és eddig minden futamon pontot tudott szerezni 2019-ben.

Hamilton előnye 74 pont csapattársával, Valtteri Bottasszal szemben – matematikai esélye már csak a finn pilótának van arra, hogy megelőzze a címvédőt a pontversenyben, igaz, ez az esély is igencsak csekély.

Hirdetés
 

A Mercedes versenyzőjének Austinban elég lesz 4 pontot gyűjtenie ahhoz, hogy bebiztosítsa hatodik vb-elsőségét.

„Soha nem gondoltam volna azt sem, hogy 5 vb-címem lesz” – mondta az Amerikai Nagydíj helyszínén Hamilton.

„Már most is olyan álmokat váltok valóra, melyek valójában nem is léteztek. Kiváltságosnak érzem magam, hogy 5 bajnoki címet szereztem. Ha meglenne a 6. is, az teljesen szürreális lenne.”

Hamilton hozzátette, esze ágában sincs még visszavonulni, hiszen élvezi az F1-es versenyzést.

„Természetesen versenyezni fogok még évekig. Minden évben győzni akarok, de persze nem mindig jön össze. Van, akinek egy vb-címe sincs. Szóval hálásnak kell lennem ezekért.”

„Nem hiszem, hogy elértem már a csúcsot. Az a tervem, hogy tovább erősödöm. Ki tudja, mit hoz a jövő? Keményebben fogom nyomni, mint valaha a következő években.”

„Csapaton belül én és a versenymérnököm, Bono, illetve a srácok gyakran elfelejtjük, hogy mennyit nyertünk idén, mert annyira az adott futamra összpontosítunk. Gyakran elfelejtjük azt, mennyire jól ment az idei szezon, mert annyira keménynek tűnik. De ha a számokat nézzük, jó érzés az, hogy a kemény munka kifizetődik. A srácok együttesen keményebben dolgoztak, mint valaha.”

„Minden évben próbálunk jobbak lenni, próbáljuk egy magasabb szintre helyezni az energiánkat, igyekszünk jobban kommunikálni az értekezleteken, illetve a versenyhétvégéken, hogy következetesen szállítsuk az eredményeket.”

„Jó az eredményekre nézni, mivel azok tükrözik azt a fejlődést, amit elértünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!