A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Hamilton: Teljesen más lett az új autó

Lewis Hamilton biztos abban, hogy a McLaren új versenygépe teljesen más lesz, mint elődje volt, és nem ismétlődik meg a tavalyi eset, mikor riválisaik mögött, szinte az utolsók között kellett megkezdeniük a szezont Melbourne-ben.

Lewis Hamilton biztos abban, hogy a McLaren új versenygépe teljesen más lesz, mint elődje volt, és nem ismétlődik meg a tavalyi eset, mikor riválisaik mögött, szinte az utolsók között kellett megkezdeniük a szezont Melbourne-ben.

A McLaren borzalmasan gyengén kezdte a tavalyi évet, azonban a szezonközi fejlesztéseknek köszönhetően feltámadt, és két győzelmet is aratott, mellyel végül feltornázta magát a Brawn és a Red Bull mögé a harmadik helyre a konstruktőrök versenyében.

Hamilton a mai bemutatón elmondta, hogy rengeteg munka van az MP4/25-ös modellben, és biztosan nem követik el még egyszer azt a hibát, amit a tavalyi szezonban, és már az első versenytől fogva ott lesznek az élmezőnyben.

“Az autó teljesen máshogy néz ki, és nagyon büszke vagyok, hogy az én munkám is benne van abban, amit ma itt láthatunk” – mondta a brit versenyző. “Biztos vagyok abban, hogy teljesen máshogy viselkedik majd, mint a tavalyi modell.”

“Már nagyon régóta dolgozunk ezen az autón. A srácok nagyon keményen hajtottak, hogy megépítsék az elemeket, fejlesszenek és javítsanak a leszorító erő illetve az aerodinamika hatékonyságán.”

A McLaren látszólag sokkal jobban átdolgozta tavalyi gépét, mint a Ferrari, amely tegnap bemutatott autójával senkit nem lepett meg, hiszen az külsőleg szinte teljes egészében az elmúlt évben használt modellre hajaz, jóllehet már előbb megkezdte a fejlesztését, mint riválisa.

Hamilton csapattársa, Jenson Button azonban figyelmeztetett, hogy az első tesztekig, melyek a jövő héten kezdődnek meg, semmi biztosat nem lehet mondani az erőviszonyokról, sőt még akkor sem tudhatják meg pontosan, ki hogyan áll, arra csak az első versenyek után kaphatnak választ.

“Láttuk a számokat, és minden jónak tűnik, a szimulátorban kiválóan mentünk, de az igazi munka csak néhány nap múlva kezdődik meg Valenciában” – magyarázta. “Csak akkor fogunk tisztább képet kapni arról, hogy milyen munkát végeztünk, de még akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy miként teljesítünk majd ellenfeleinkhez képest.”

Hamilton egyetért a világbajnoki címvédővel, ugyanis véleménye szerint is egy nagyon fontos időszak előtt állnak, hiszen a kevés teszt miatt a lehető legjobban ki kell használniuk az időt a jövő hónapban.

“Nem lesz valami sok teszt, fejenként hét napunk van, ami egyáltalán nem szokványos” – folytatta. “Egy nagy tankunk van, keskeny abroncsaink, így nagyon bízom abban, hogy a lehető legjobban ki tudjuk használni ezeket a napokat, és jó formában kezdhetjük meg az első versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!