Friss hírek

Hamilton teljesen tiszta a kémügyben

A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa is idézést kapott az olasz ügyészségtől, ám a híresztelésekkel ellentétben a bajnokiság éllovasa, Lewis Hamilton neve nem szerepel a tanúk listáján, erősítette meg Giuseppe Tibis, modenai ügyész.

A McLaren tesztpilótája, Pedro de la Rosa is idézést kapott az olasz ügyészségtől, ám a híresztelésekkel ellentétben a bajnokiság éllovasa, Lewis Hamilton neve nem szerepel a tanúk listáján, erősítette meg Giuseppe Tibis, modenai ügyész.

Azt követően, hogy visszatért Európába, Fernando Alonso első útja Olaszországba vezetett, hogy találkozzon a modenai ügyésszel, akinek irányítása alatt folyik az eljárás Nigel Stepney ellen.

A spanyol pilóta a tegnapi nap folyamán két órát töltött Tibis irodájában, ahol választ adott néhány eddig még tisztázatlan kérdésre a kémügyben.

Hirdetés
 

Megbízható források szerint a McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh és néhány kollágája ellen is eljárás indulhat, így nagy valószínűséggel nekik is meg kell majd jelenniük az olasz ügyészségen.

Alonso egy informális beszélgetésre kapott meghívást Tibistől, és nem, mint gyanúsított jelent meg az olasz ügyészségen. A spanyol versenyző a Pedro de la Rosával váltott e-mail üzenetekről beszélt, melyek alapján derült fény arra, hogy Stepney titkos információkat szivárogtatott ki a Ferraritól és azokat átadta a wokingi gárda egykori főtervezőjének, Mike Coughlannek.

A Corriere della Serra értesülései szerint a kétszeres világelső együttműködött az olasz ügyésszel, azonban hangsúlyozta, hogy az e-mail váltás idején fogalma nem volt arról, hogy ezek az információk illegálisan kerültek csapatához, és azt sem tudta felmérni, hogy ezzel előnybe kerülhetett-e csapata a Ferrarival szemben.

“Alonsót magánszemélyként hívtuk be, hogy elbeszélgessünk vele” – mondta Tibis az olasz lapnak adott nyilatkozatában. “Még csak most kezdtük a kihallgatásokat, másoknak is jelenése lesz az ügyészségen.”

Arra a kérdésre, hogy de la Rosa is kapott-e meghívást, Tibis a következőket válaszolta: “Természetesen igen.” Azonban, mikor Hamiltonról kérdezték, kijelentette: “Nincs miért beidőznünk a brit versenyzőt.”

Tibis azonban elmondta, nem lesz egyszerű vallomásra bírni a többi gyanúsítottat az ügyben, ugyanis ahhoz, hogy megjelenjenek az olasz ügyészségen, nemzetközi csatornákon keresztül kell “meghívást” küldeni nekik.

A modenai kerületi ügyész azonban optimista, mert úgy érzi, hamarosan mindenre fény derülhet a kémügyben. “Találtunk néhány érdekes részletet, azonban egyelőre még nem tiszta minden, és egyesek szerepe még pontosításra vár az ügyben” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!