Orosz Nagydíj

Hamilton tisztázta a Bahreinben történteket Verstappennel

Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton shake hands with Max Verstappen during the Chinese Grand Prix on Thursday

Tisztázta a Bahreinben történteket Max Verstappennel a Forma-1 világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton.

A két versenyző a vasárnapi futam elején ütközött össze, a baleset következtében pedig Verstappen végül fel is kellett, hogy adja a versenyt.

Hamilton a leintés után f*szfejnek nevezte a hollandot, majd később arról beszélt, a Red Bull versenyzője képtelen érett döntést hozni.

Verstappen Sanghajban újságíróknak nyilatkozva azt mondta, Hamilton csak fiatal kora miatt kritizálja őt.

A két versenyző csütörtökön, a Kínai Nagydíj helyszínén találkozott is egymással, ahol megvitatták a történteket.

„Általában még a pályán megbeszélem ezeket. Ezután az incidens után viszont nem így tettem” – mondta Hamilton.

„De épp nemrég találkoztam Maxszel és mondtam neki, hogy szerintem mindig jó tiszteletet mutatni, és függetlenül attól, hogy én vagyok az idősebb, úgy éreztem, fontos odamennem hozzá.”

„Szóval itt, az autogramosztásnál kezet ráztam vele és mondtam, hogy ’sajnálom a legutóbbi versenyt’, függetlenül attól, hogy az ő hibája volt-e, vagy az enyém, nem igazán számít, már a múlté. Remélhetőleg a tisztelet ezen jele sokat elárul, és segít abban, hogy lapozzunk és egymással versenyezzünk a folytatásban.”

Arra a kérdésre, hogy mi volt Verstappen válasza, Hamilton így felelt: „Nem igazán tudom, nagy volt a zaj, de tudomásul vette.”

Hamilton hozzátette, nem változtat versenyzési stílusán Verstappen ellen.

„Nagyon tisztelem Maxet, és remélem, hogy olvasták a nyilatkozatomat a tesztek idején, amikor azt mondtam, hogy egy potenciális bajnok. Mindannyian tudjuk, mekkora tehetséggel van megáldva.”

„Én ugyanebben a helyzetben voltam fiatal koromban – egy kicsit idősebb voltam, de rengeteget kellett tanulnom a nagy nyomás közepette egy topcsapatnál. Az ember folyamatosan fejlődik.”

„Lesznek nagyszerű versenyei és néhány rossz futama is, mint ahogy nekem is voltak és lesznek. És én jóval idősebb vagyok nála.”

A brit hozzátette, a jövőben megpróbál odafigyelni arra, mit ejt ki a száján a dobogós ceremóniák előtt.

„Óvatosabb leszek! Szerintem ez volt az első alkalom, hogy megfeledkeztem arról, hogy ott vannak a kamerák! Szóval kevesebbet tudnak majd írni erről, ez biztos! Nem tudom, hogy ez rosszabb-e a rajongóknak. De a médiának biztosan élvezetesebb, hiszen több mindenről lehet írni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS