Friss hírek

Hamilton tizedeket veszített a sérült padlólemez miatt

A vasárnapi Mexikói Nagydíjon győztes Lewis Hamilton szerint körönként néhány tizedmásodpercet jelentett autójának sérülése a versenyen, mely már az első körtől kezdve hátráltatta őt.

A brit versenyző a két Ferrari mögül, a 3. helyről vágott neki a mexikóvárosi futamnak, és már a második kanyarban összekoccant Max Verstappen Red Bulljával.

Hamilton és a Mercedes végül egy remek stratégiával győzni tudtak, a verseny után viszont a vb-éllovas a TV-kamerának is megmutatta, mennyire megsérült autójának padlólemeze a Verstappennel történt ütközésben.

„Azt nem tudtam, hogy mennyi hiányzik a padlólemezből, vagy mi sérült meg, de az egyensúly nagyon más lett” – mondta Hamilton a futam után.

„A versenyautó hátulja elég gyenge volt, szóval főleg a tempós szakaszokon csúszkáltam sokat. Ezért elég sokat változtatnom kellett a beállításaimon, és egy kicsit másképp is kellett vezetnem, mivel nem tudtam ugyanúgy támadni a kanyarbejáratokat, hiszen a hátsó stabilitás nem volt ugyanolyan.”

„Később talán majd megtudom, mennyit veszítettünk emiatt, de gondolom, hogy pár tizedet igen – csupán a hátsó padlólemez sérülése miatt. Ez egy elég érzékeny terület a gumik környékén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!