Hamilton tizedeket veszített a sérült padlólemez miatt

2019 Mexican Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton, Mercedes
Fotó: Mercedes
A vasárnapi Mexikói Nagydíjon győztes Lewis Hamilton szerint körönként néhány tizedmásodpercet jelentett autójának sérülése a versenyen, mely már az első körtől kezdve hátráltatta őt.

A brit versenyző a két Ferrari mögül, a 3. helyről vágott neki a mexikóvárosi futamnak, és már a második kanyarban összekoccant Max Verstappen Red Bulljával.

Hamilton és a Mercedes végül egy remek stratégiával győzni tudtak, a verseny után viszont a vb-éllovas a TV-kamerának is megmutatta, mennyire megsérült autójának padlólemeze a Verstappennel történt ütközésben.

„Azt nem tudtam, hogy mennyi hiányzik a padlólemezből, vagy mi sérült meg, de az egyensúly nagyon más lett” – mondta Hamilton a futam után.

„A versenyautó hátulja elég gyenge volt, szóval főleg a tempós szakaszokon csúszkáltam sokat. Ezért elég sokat változtatnom kellett a beállításaimon, és egy kicsit másképp is kellett vezetnem, mivel nem tudtam ugyanúgy támadni a kanyarbejáratokat, hiszen a hátsó stabilitás nem volt ugyanolyan.”

„Később talán majd megtudom, mennyit veszítettünk emiatt, de gondolom, hogy pár tizedet igen – csupán a hátsó padlólemez sérülése miatt. Ez egy elég érzékeny terület a gumik környékén.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!