Hamilton több edzésidőt szeretne a sprintre, Verstappen kukázná az egészet - F1VILÁG.HU

Hamilton több edzésidőt szeretne a sprintre, Verstappen kukázná az egészet

Az F1-es sprinthétvége új formátumának bemutatkozását követően továbbra is megoszlanak a vélemények az új események létjogosultságát illetően. Max Verstappen mindenesetre nem mutatja annak jelét, hogy valaha is hajlandó lenne megváltoztatni az álláspontját.

Ahogyan a nézők, úgy a versenyzők körében sincs egységes álláspont azt illetően, hogy mennyire van szükség az F1-es hétvégék menetét teljességgel megreformáló sprintversenyekre, na meg a Bakuban bemutatkozó különálló kvalifikációjukra.

George Russell a szombati időmérő után azt mondta, számára élvezetes, hogy a tétre menő események számának növekedésével több alkalom nyílik arra, hogy a határon vezesse az autót. Az Alpine eközben a hétvégén a túl kevés, mindössze 60 percnyi gyakorlási időnek issza meg a levét, és Lewis Hamilton is úgy érzi, a háromnegyed órás időmérő és a félórás sprint mellett a mezőnyben bőven lenne még kapacitás egy további szabadedzés beiktatására.

 

„Négy órányi szünetünk volt a két esemény között, szóval ma beleférhetett volna nekünk legalább három pályaaktivitás is” – vélekedett ennek kapcsán Hamilton, aki a 7. helyen zárta a sprintet. A nap két F1-es eseménye között a szintén Bakuban vendégeskedő Forma-2 sprintversenye zajlott a pályán.

Verstappen úton-útfélen ellenérzéseit hangoztatja a sprintekkel kapcsolatban, igazi puristaként ő továbbra is mereven ragaszkodik ahhoz, hogy a versenyhétvégék egy időmérőből és egy futamból álljanak.

„Csak dobjuk ki az egészet” – vágta rá, amikor a szombati eseményekkel kapcsolatos véleményét kérdezték. „Szerintem fontos lenne, hogy visszatérjünk az eredeti felálláshoz és inkább azon dolgozzunk, hogy minden csapatnak legyen esélye a győzelemért harcolni. Legyen ez a fő cél ahelyett, hogy ezeket a mesterséges izgalmi elemeket próbáljuk bevezetni” – adott ötletet.

„Hogy őszinte legyek, untam magam a mai időmérőn. Én azt szeretem, ha egyetlen időmérő edzés van, amelyen tényleg mindent beleadunk. Ez megtörtént tegnap, amit nagyon élveztem is. Furcsa volt ezek után, hogy ma megint egy időmérővel kezdődött a nap. Egyszerűen nem élvezem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton több edzésidőt szeretne a sprintre, Verstappen kukázná az egészet
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!