Friss hírek

Hamilton több kreativitást szeretne a dupla futamos hétvégéken

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton azt szeretné, ha a Forma-1 „kreatívabban” állna hozzá azokhoz a versenyhelyszínekhez, ahol idén egynél több versenyt is megrendeznek.

Az ausztriai Red Bull Ringen két futammal vette kezdetét a 2020-as világbajnoki sorozat, hamarosan pedig Silverstone-ban is dupla fordulót rendeznek.

Bár ezt hivatalosan még nem jelentették be, jó esély van rá, hogy az év végén Bahreinben is több alkalommal állnak rajthoz a versenyzők.

Még az idényt megelőzően a Forma-1 csapatai arról egyeztettek a száguldó cirkusz vezetőségével, van-e mód a versenyhétvégék formátumának megváltoztatására azokon a helyszíneken, melyeket két futamot is megtartanak.

Felmerült, hogy a második versenyek rajtsorrendjéről ne szokásos időmérő edzések, hanem rövid sprintfutamok döntsenek, melyeken a világbajnoki tabella állásának fordított sorrendjében állnának rajthoz a pilóták.

A javaslatot a legtöbb istálló – köztük a Ferrari és a Red Bull – támogatta, a Mercedes azonban végül ellene voksolt. Mivel egyhangú beleegyezésre lett volna szükség a szabálymódosításhoz, ezt a javaslatot így elvetették.

Habár a Red Bull Ringen csupán egy versenyző végzett ugyanabban a pozícióban a második versenyen, mint az elsőn – Sergio Perez, aki 6. lett –, Lewis Hamilton szerint kreatívabbnak kellene lenniük a dupla versenyes helyszíneken.

„Határozottan azt gondolom, hogy kreatívabbnak kell lennünk – de azt nem tudom, hogyan” – mondta a világbajnoki címvédő.

„Nem nagyon van válaszom erre, de a gumikeverékek megváltoztatása nem jelent majd komoly különbséget, számunkra gyakorlatilag semmi.”

„Igazából formátum kérdése a dolog. Ha van két verseny egy helyszínen, kár, hogy nem tudjuk megfordítani a vonalvezetését, és nem mehetünk az ellenkező iránya. Persze ez soha nem is volt megfontolás tárgya, amikor tervezték ezeket a pályákat.”

A második dupla fordulós helyszínen, Silverstone-ban a Pirelli eltérő gumikeverékekkel készül a második futamra, Hamilton pedig annak kifejezetten örül, hogy a fordított rajtrácsos sprintfutamok ötlete nem kapott támogatást, szerinte ugyanis kész „káosz” lett volna miatta.

„Azon gondolkodom, van-e olyan széria, amely valamit másképp csinál, és amit esetleg szemügyre vehetnénk” – mondta a brit.

„Itt lesz ez a két futam Silverstone-ban, és kétségkívül tehetnénk valamit, hogy megfűszerezzük egy kicsit, főleg a másodikat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!