Hamilton többször gondolt arra, hogy szünetet tart

2019 Mexican Grand Prix, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton elismerte, az elmúlt években többször elgondolkodott azon, hogy szünetet tart, és egy időre hátat fordít a Forma-1-es versenyzésnek.

A brit versenyző 2007-ben mutatkozott be az F1-ben, az idei lesz tehát a 14. idénye a száguldó cirkuszban.

Hamilton először 2008-ban lett világbajnok a McLarennel, majd 2014-ben, 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is ő volt a legjobb.

A Mercedes versenyzője elárulta, fontolgatta, hogy szünetet tart, ám úgy érezte, visszatérése után küszködne.

„Általában elég csendes ember vagyok. És élvezni szoktam az „énidőt”, szerintem mindenki számára nagyon fontos, hogy ez meglegyen” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Munkamániás vagyok, és amint elkapom a ritmust, csak sodródom egyik dologról a másikra, erőltetem az edzéseket, és igyekszem megbizonyosodni arról, hogy megvan az egyensúly.”

„Előfordult párszor az elmúlt 5 évben, hogy azt gondoltam, hogy jót tenne testileg és szellemileg is, ha pihennék egy évet. De innen nem lehet odébb lépni.”

„Nem hiszek abban, hogy egy sportolónak pályafutása csúcsán jót tesz az, hogy kihagy egy évet, és aztán visszatér. A technológia nagyon gyorsan fejlődik, tartani kell a lépést ezekkel az autókkal, illetve a fejlesztéssel.”

„Egyszerűen nem szerepel a lehetőségek között a kihagyás. De a mostani helyzet adott nekünk szabadidőt, amit élvezek, és frissebbnek és egészségesebbnek érzem magam, mint valaha.”

Hamilton azt mondja, arra használja a kényszerpihenőt, hogy a lehető legjobban felkészüljön fizikailag, miközben gyengeségeire összpontosít.

„Most több idő van arra, hogy a gyenge területekre fókuszáljunk” – fogalmazott.

„Dolgozni lehet például a borjúizmokon, el tudunk végezni ehhez szükséges, nem túl izgalmas gyakorlatokat is. Aztán ott vannak még a farizom-gyakorlatok, amik szintén elég unalmasak, de nagyon fontosak.”

„Próbálom megtalálni a következő szintet, próbálok jobb lenni. A szezon elején is nagyszerűen éreztem magam, nyilván sajnálatos, hogy nem tudtuk elkezdeni az idényt, de most volt időnk arra, hogy javítsunk más területeken.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS