Friss hírek

Hamilton többször megmutatná, nem csak a jó autó számít!

A Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton úgy érzi, a hétvégi Török Nagydíjon bizonyította, hogy nem csupán azért ennyire eredményes a Forma-1-ben, mert övé a mezőny legjobb versenyautója.

A brit versenyző Isztambulban 94. futamgyőzelmét aratta, az újabb diadallal pedig bebiztosította pályafutása 7. világbajnoki címét.

Hamilton és a Mercedes évek óta dominál a Forma-1-ben, a most 35 esztendős versenyzőt pedig rengeteg kritika éri, miszerint csak azért nyer, mert övé a legjobb autóba a mezőnyben.

Vasárnap viszont a rendkívül nehéz körülmények közepette egyáltalán nem neki állt a zászló: a Mercedes autója az időmérőn sem volt kellőképp versenyképes, és a vasárnapi futamon sem ő volt a legesélyesebb. Remek versenyzésének köszönhetően mégis győzni tudott, és stílusosan szerezte meg az újabb világbajnoki címet.

A verseny után Hamilton elárulta, nagyon bízik abban, hogy a jövőben többször megmutathatja: nem feltétlenül a jó autó számít – bár kétségkívül elengedhetetlen eszköz a sikeres szerepléshez.

„Igen… Több ilyen hétvégét szeretnénk. Többször szeretnék ilyen trükkös körülményeket. Minél több ilyen lehetőség adódik, annál többször tudom megmutatni, hogy képes vagyok rá” – fogalmazott az angol.

„És azt gondolom, ezúttal remélhetőleg mindenki láthatta… Azt gondolom, megérdemlem a tiszteletet. És szerintem a versenytársaim meg is adják. Azt hiszem, ők is láthatják, mennyire nehéz… pontosabban tudják, mennyire nehéz volt a mai, főleg, hogy az ilyen nem az autón múlik.”

„Mindazonáltal nem tudtam volna véghezvinni egy ilyen remek csapat nélkül. Viszont kétségkívül van egy másik nagyszerű versenyző mellettem, akinek ugyanolyan autója van, és aki nyilván nem ott végzett, ahol én. Feltűnt, hogy volt néhány érdekes megnyilvánulás – főleg korábbi versenyzőktől. De tényleg megígérem, és remélem, hogy állom majd a szavam: ha 10, vagy 20 év múlva abbahagyom, és visszatekintek, szeretném bátorítani a mostani fiatalokat, legyen az Lando, George, vagy bárki, legyen az Max.”

„Tudom, mennyire nehéz elvégezni a munkát, és tudom, hogyan működik ez a világ. Természetesen jó csapatban kell lenned, és természetesen szükséged van egy nagyszerű autóra. Nincs olyan versenyző, aki valaha nyert – és tényleg megnyert – egy világbajnoki címet nélküle. De ugyanez igaz visszafelé egészen a gokartig. Szükség van a megfelelő eszközökre.”

„Emlékszem az első bajnokságomra: versenyeztem, és a srác, aki győzött, rakétamotorokkal versenyzett, amit Jenson Button apukája tuningolt fel! Azok a motorok igazi rakéták voltak. Összehasonlítva az olcsó, gagyi motorommal, ami valamilyen ötödrangú motor volt – esélyem sem volt arra, hogy tartsam a lépést ezekkel a srácokkal.”

„És emlékszem, hogy amikor fellépett a következő kategóriába, és eladta ezeket a motorokat… Emlékszem, édesapámnak jelzálogot kellett felvennie a házra, hogy megszerezzük ezt a 2000 fontos motort… de aznap megtettük azt, hogy annak a srácnak, aki mindent megnyert, a másik motorját, amit készültünk megvenni, beleraktuk az én autómba, és folyamatosan előtte voltam a pályán.”

„Szóval természetesen szükség van a megfelelő eszközökre, és szerintem ez mindig is így lesz a sportban. De az, hogy aztán mit csinálsz ezekkel, az számít igazán. És remélhetőleg ezt vasárnap mindenki láthatta.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!