Költségplafon-ügy

Hamilton továbbra is tart a Ferraritól

Annak ellenére, hogy az elmúlt két versenyen fölényes diadalt aratott, Lewis Hamilton elárulta, komolyan számol a Ferrarival a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol véleménye szerint erősek lesznek majd az olaszok.

Annak ellenére, hogy az elmúlt két versenyen fölényes diadalt aratott, Lewis Hamilton elárulta, komolyan számol a Ferrarival a jövő hétvégi Magyar Nagydíjon, ahol véleménye szerint erősek lesznek majd az olaszok.

Bár az elmúlt versenyeken látottak alapján úgy tűnik, hogy a McLaren beelőzte a Ferrarit a fejlesztési versenyben, Hamilton nem bízza el magát, és óvatosan készül a soron következő magyar futamra.

“Nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni” – mondta a brit versenyző csapata előzetesében. “Igen, valóban nagyon erősek voltunk az elmúlt két versenyen, de korábban számos problémával küszködtünk, így nem lehet előre megjósolni, mi lesz azon a hétvégén.”

Hirdetés
 

“Annyit tudok csak elmondani, hogy fantasztikusan jó az autó jelen pillanatban, és élvezet vele a vezetés. Érzed, hogy még van benne potenciál, és egy-két módosítással még jobbá teheted, ami roppant jó érzés egy versenyzőnek.”

“Mindenesetre nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni. A magyar pálya karakterisztikája nagyban eltér a többiétől, így senki nem lehet biztos abban, miként fog teljesíteni.”

A McLaren F1 ügyvezetője, Martin Whitmarsh azonban nem lát okot arra, miért ne tudnák megismételni tavalyi sikerüket, mikor Hamilton fantasztikus győzelmet aratott a Hungaroringen.

“Két pálya karakterisztikája hasonlít leginkább a Hungaroringére. Az egyik a montreali, amely nagyon poros és alacsony tapadású, a másik pedig a monacói, amely hatalmas leszorító erőt követel meg számos alacsony sebességű kanyarja miatt” – magyarázta a szakember.

“Az igazság az, hogy mindkét említett pályán versenyképesek voltunk az idei évben. Bár igaz, hogy autónk egyik erőssége a gyors kanyarokban való teljesítménye, rengeteget dolgoztunk az elmúlt időben azon, hogy erősítsük a gyengéinket. Silverstone-ban erősek voltunk a trükkös utolsó szektorban, és Hockenheimben is mi voltunk a leggyorsabbak a stadion részen, ami nagy mechanikai tapadást követel meg.”

“A tavalyi évben győzelmet arattunk Magyarországon, és idén is magabiztosan utazunk Budapestre, hiszen sokat javítottunk a csomagon az elmúlt időben. Ezenkívül felkészültünk a küzdelemre, és nem becsüljük le riválisainkat, akik szintén erősek lesznek” – tette hozzá Whitmarsh.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton továbbra is tart a Ferraritól
Hamilton szerint már a rajtnál elúszott a harmadik helyezése
Ricciardo úgy érzi, megcsinálták a saját szerencséjüket Szingapúrban
Norris pénteken még azt hitte, ez lesz a legrosszabb hétvégéjük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!