Friss hírek

Hamilton tudja, hol hibázott a McLaren

Lewis Hamilton szerint csapatának már a kezdetek kezdetén észre kellett volna vennie, hogy valami nagyon nincs rendben idei versenygépével, és le kellett volna állítania projektjét, hogy tiszta lapról kezdve, egy jobb autót alkothasson az idei évre.

Lewis Hamilton szerint csapatának már a kezdetek kezdetén észre kellett volna vennie, hogy valami nagyon nincs rendben idei versenygépével, és le kellett volna állítania projektjét, hogy tiszta lapról kezdve, egy jobb autót alkothasson az idei évre.

A McLaren borzalmasan gyengén szerepel az idei évben, és nem hogy javulna, egyre rosszabb az MP4/24 teljesítménye, amit hűen bizonyít, hogy Hamilton zsinórban másodszor esett ki az időmérő első etapjában, és csak a mezőny hátsó régiójából kezdheti meg a Török Nagydíjat.

Bár a wokingi alakulat semmi jelét nem mutatja annak, hogy leállítaná idei autója fejlesztéseit, Hamilton szerint csapata hibázott, mert nem ismerte fel időben, hogy valami nincs rendben az MP4/24-es modellel.

“Már túl késő van ahhoz, hogy félretegyük a jelenlegi autót és egy új tervezésébe kezdjünk bele. Ezt már jóval korábban meg kellett volna tennünk, de ki tudja. Most már könnyű ezt kijelenteni, utólag már mindig nagyon okos tud lenni az ember” – mondta a brit versenyző csalódottan.

Hamilton amiatt is aggódik, hogy a Ferrarival ellentétben, csapata még mindig nem ismerte fel, hogy pontosan mi a probléma, és miért nem tudnak olyan teljesítményt nyújtani, mint ami elvárható lenne tőlük a tavalyi sikerek után.

“Úgy gondolom, a többieknek jó alapjuk volt ahhoz, hogy onnan elkezdjenek építkezni. A Ferrari autója már a kezdetekben is jó volt, mindössze az volt a problémája, hogy nem volt meg a megfelelő leszorító ereje. Most ez már megvan, és sokkal versenyképesebbek” – magyarázta a bajnoki címvédő.

“Mi azonban továbbra sem tudjuk, hogy mi a probléma, pedig folyamatosan dolgozunk az autón, és mindent elkövetünk azért, hogy előrébb kerüljünk. Biztos vagyok abban, hogy megvan a kezdetekben hiányzó leszorító erőnk, de egyszerűen nem tudjuk azt kihozni versenygépünkből. Valami lekapcsolja azt a nagysebességű kanyarokban, valamiért.”

“Ha megnézzük az utolsó szektoromat Barcelonában, akkor láthatjuk, hogy ugyanolyan gyors voltam, mint a többiek, mint az élen állók, azonban az első két szektorban több mint egy másodpercet veszítettem. Hiszek abban, hogy a srácok megtalálják a megoldást, és azt mihamarabb kijavítják. Rengeteg minden lehetséges.”

Hamilton azonban úgy gondolja, hogy csapatának még nem szabad átcsoportosítania erőforrásait a jövő évi versenygépre, ugyanis tanulnia kell az idei hibákból, hogy azokat biztosan ne kövesse el 2010-ben.

“Továbbra is keményen dolgozunk azon, hogy javítsunk az autó teljesítményén, és megértsük, hogy pontosan mi a probléma. Folyamatosan tanulunk” – magyarázta.

“Tanulnunk kell a hibáinkból, hogy azokat ne kövessük el a következő évben. Ez egy nagyon fontos tanulóév számunkra, szóval folytatjuk a tanulást, és bízunk abban, hogy eljön a pont, mikor jobbra fordulnak a dolgok, de semmit nem ígérhetünk.”

“Nem ringatjuk magunkat álomvilágba. Nem ülünk itt és mondjuk azt, hogy a következő tíz versenyt megnyerjük, és a következő futamon már sokkal jobb lesz az autónk, sőt megverjük a Brawnokat. Nem vagyunk hülyék” – tette hozzá Hamilton, aki már lemondott a vb-címről.

Fotó: Active Pictures

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!