Hamilton tudja, nagy nyomás van Verstappen vállán - F1VILÁG.HU

Hamilton tudja, nagy nyomás van Verstappen vállán

HIRDETÉS
A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton szerint szinte bizonyos, hogy bajnoki riválisára, Max Verstappenre hatással van az, hogy első vb-trófeájáért kell harcolnia 2021-ben.
SPA, BELGIUM - AUGUST 28: Pole position qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third place qualifier Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrate in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 28, 2021 in Spa, Belgium. (Photo by John Thys - Pool/Getty Images)

A holland pilóta jelenleg 5 pontos előnyt élvez a tabellán Hamiltonnal szemben, miközben a bajnokság ezen a hétvégén, Oroszországban folytatódik majd – két héttel azt követően, hogy a két bajnokesélyes újabb balesetbe keveredett egymással Monzában.

Miközben Hamilton 7 világbajnoki címet nyert már, és 3 további bajnoki csatában vett részt, Verstappennek idén van először igazán esélye a trófea elhódítására. Saját tapasztalata alapján Hamilton úgy véli, nagy a nyomás Verstappen vállán.

„Nyilván nem fogja beismerni, és én sem akarok ilyesmit feltételezni, de emlékszem, milyen volt, amikor először harcoltam a bajnoki címért, és határozottan fokozódott a dolog” – mondta az immáron hét világbajnoki címmel rendelkező Hamilton.

„Nehéz volt. Intenzív volt. Sok különféle érzelmen mentem keresztül, és nem mindig kezeltem a legjobban. És erre lehet is számítani. Sok a nyomás, az ember egy nagy csapatnál dolgozik. Sok az elvárás magaddal szemben is, és nagy a nyomás, mert a győzelem iránti vágy óriási. Szóval megértem ezt. De tudom, hogy mindketten érettebbé válunk ettől.”

„Mindannyiunknak okosnak kell lennünk, és tudjuk, hogy eljön az idő, amikor nem fogunk bevenni egy kanyart. A tapasztalatból fakad az, hogy az ember megtalálja az egyensúlyt, így tudja csak meg az ember, hogy nem lehet mindent egy kanyarban megnyerni.”

„Ahogy mondtam, tudom, milyen, amikor az ember az első bajnoki címéért harcol, mennyire ki van éhezve. És ennek során rengeteg különféle tapasztaláson és érzelmen mész keresztül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!