Orosz Nagydíj

Hamilton tudja, sok múlt a lassú kerékcserén

A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, megnyerhette volna az Osztrák Nagydíjat, ha egyik kerékcseréje nem sikerült lassabbra a tervezettnél.


A Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton úgy érzi, megnyerhette volna az Osztrák Nagydíjat, ha egyik kerékcseréje nem sikerült lassabbra a tervezettnél.

A brit versenyző a kilencedik helyről vágott neki a mai futamnak Spielbergben, és végül csapattársa, Nico Rosberg mögött másodikként ért célba.

Hamilton hátránya 1,9 másodperc lett a leintéskor, pontosan annyi, mint amennyit második bokszkiállása során elvesztegetett.

„Meg kell néznünk ezt a bokszkiállást, talán nem jól álltam be” – mondta a Mercedes versenyzője a leintés után.

„Ez a verseny tényleg a károk minimalizálásáról szólt, és az, hogy nyomást tudtam gyakorolni Nicóra a végén, jól mutatja, milyen jó is volt a tempóm ezen a hétvégén.”

Hamilton kiválóan jött el a rajttól Spielbergben, elmondása szerint pedig ezen a területen különösen sokat dolgozott eddig.

„Nagyon keményen dolgoztam a rajtjaimon, ez volt talán életem egyik legjobb startja.”

„Nagyon élveztem a versenyt. Sokkal jobb, mint elöl lenni, és sehová sem tartani. Jó látni, mennyire erős a Mercedes. Mindig maximálisan motivált vagyok, de tudtam, hogy valami különlegeset kell előhúznom a kalapból, hogy elérjem, amit szeretnék. Fontos volt ez a kettős győzelem. Nagyon gyors voltam a szabadedzésen, meg kellett volna szereznem a pole-t.”

„A rajtom nagyon jól sikerült, aztán élvezetes versenyt futottam. Rossz hétvégém volt, de az, hogy végül második lettem, igazán remek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS