Hamilton: Tudjuk, hogy jelenleg a Red Bull van elöl - F1VILÁG.HU

Hamilton: Tudjuk, hogy jelenleg a Red Bull van elöl

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerint a pénteki szabadedzések alapján egyértelmű, hogy a Red Bull csapata jelenleg jobb náluk, nekik pedig keményen kell dolgozniuk, hogy javítsanak autójuk kezelhetőségén.

A Mercedes már a téli teszteken is nehézségekkel találta szemben magát, a Bahreini Nagydíj pénteki nyitónapján pedig nem ők, hanem a Red Bull pilótája, Max Verstappen volt a leggyorsabb.

Hamilton 2 tizedes hátránnyal a 3. helyen zárta a pénteki napot, elmondása szerint pedig egyértelmű, hogy javulniuk kell.

 

„Jobbnak tűnik a helyzet ezen a hétvégén, de még nem tökéletes” – ismerte el a címvédő. „Szóval dolgozunk, amilyen keményen csak tudunk. Tudom, hogy még feljebb kell kapaszkodnunk, de pozitívan várjuk a folytatást.”

A hétszeres világbajnok azt mondja, nem lepte meg a Red Bull remek formája, mint ahogy a McLarené sem.

„Sejtettük, hogy a Red Bull ugyanolyan gyors lesz, ha nem gyorsabb. Szóval tudjuk, hogy jelenleg ők állnak az élen. A McLaren is nagyon jónak tűnik, és nagyszerű látni, hogy előreléptek. Érdekes lesz látni, milyenek lesznek a hosszú etapjaik.”

„Minden arról szól, hogy stabil autónk legyen, és a gumik bírják a gyűrődést. Ez lesz a kulcs ebben a hőségben és szélben.”

Hamilton hozzátette, nem örül annak, hogy szeles időt jósolnak vasárnapra.

„Ez nem túl jó hír számunkra! Az autó hátulja instabil, de meggyőződésem, hogy mindenki egy csónakban evez – van, aki kicsit jobban szenved, mások kevésbé.”

„Az a teljesítmény, amit idén elveszítettünk a gumik terén, nem segít, de dolgozni fogunk rajta este, és próbálunk megoldást találni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!