Hamilton: Tudjuk, mi lesz az ütközés következménye

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elmondta, továbbra is harcba szállhatnak Nico Rosberggel a pályán, azonban tudják, mire számíthatnak, ha összeütköznek.


Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője elmondta, továbbra is harcba szállhatnak Nico Rosberggel a pályán, azonban tudják, mire számíthatnak, ha összeütköznek.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója világossá tette a szabályokat, és a vezetőség mindkét versenyzőnek elmondta, hogy az Osztrák Nagydíjon történt eset volt az utolsó, hogy következmények nélkül összeütköztek a pályán.

Hamilton úgy nyilatkozott, örül, hogy versenyezhetnek Rosberggel, hiszen a szurkolók is ezt szeretnék, illetve ők is ezért gurulnak pályára.

„Azt hiszem, a sorsunk mindig a mi kezünkben volt, szóval ez nem sok mindenen változtat. Továbbra is versenyezhetünk, nincs csapatutasítás – azt hiszem, ez jó hír a szurkolók számára, szóval mindenki továbbra is izgulhat.”

Toto Wolff úgy nyilatkozott, sokkal nagyobb, elrettentőbb szankciókat találtak ki annak érdekében, hogy az ütközés ne történhessen meg még egyszer. A kérdésre, tisztában vannak-e vele teljes mértékben, hogy ez mit jelent pontosan, Hamilton így válaszolt:

„Igen.”

A sajtótájékoztatón azonban próbáltak ennél többet kihúzni belőle: „Ezek ijesztőek?”

„Azt kell mondanom, igen.”

„Azt kell?”

„Azt hiszem, azt kell.”

Hamilton azt is elmondta, a vezetési stílusán nem tud, és nem is akar változtatni, így a múltban történt manőverei csapattársával szemben akár meg is ismétlődhetnek – természetesen azok, amelyek nem végződtek balesettel.

„Sajnos minden, ami a csapat megbeszélésén elhangzott, titkos és bizalmas, szóval nem mondhatom el. Továbbra is versenyezhetünk egymással, úgyhogy én a jövőben is így fogok vezetni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!