Friss hírek

Hamilton: Tudom, hogy nem mindenki örül a Mercedes-fölénynek

2020 Belgian Grand Prix, Sunday - Steve Etherington Lewis Hamilton Valtteri Bottas Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője szerint csapata egyáltalán nem dől hátra a sorozatos sikerek miatt: folyamatosan azon dolgoznak, hogy hogyan tudnak még tovább fejlődni.

Hamilton idén 5. győzelmét szerezte meg a Belga Nagydíjon, ezzel pályafutása 89. elsőségét érte el, így már csak 2 győzelemre van attól, hogy utolérje Michael Schumacher rekordját. 

Számos kritika éri a Forma-1-et a Mercedes dominanciája miatt, az istálló ugyanis idén még nagyobb fölényben van a mezőnyhöz képest, mint korábban. Hamilton tisztában van vele, hogy a szurkolók nem ezt szeretnék látni, és korábban ő is úgy nyilatkozott, hogy szívesebben küzdene többet a futamgyőzelmekért – azonban csapata így sem kényelmesedett el. 

Tudom, hogy nem akarja mindig mindenki a Mercedest elöl látni, de mindegy, hogy mennyi sikert érünk el, csak leszegjük a fejünket és dolgozunk” – mondta a brit. 

„Amikor visszamegyek az irodába, akkor senki nem ünnepel. Úgy vannak vele, hogy ’hogyan tudjuk megnyerni a következő versenyt?’ Ez egy hihetetlen környezet és mentalitás, amiben dolgozunk.”

Hamilton is folyamatosan fitten tartja magát, és tesz azért, hogy testileg-lelkileg megfelelően felkészült legyen a következő versenyre. 

„Folyamatosan tanulunk magunkról és az autóról, hogy fejlesszük hétvégéről hétvégére. Őrületes belegondolni, hogy 35 éves vagyok, lassan 36, és jobban érzem magam, mint bármikor. Ez pozitív” – mondta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!