Hamilton: Tudom, mit érez Leclerc!

2019 Bahrain Grand Prix, Sunday - Steve Etherington, Lewis Hamilton, Charles Leclerc
Fotó: Mercedes
Együttérez a Ferrari versenyzőjével, Charles Leclerckel a Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamiltont.

A fiatal monacói versenyző a Saubertől szerződött a Ferrarihoz a 2019-es évadra, ám a szezon eddig eltelt három versenyének mindegyikén valamilyen formában segítenie kellett csapattársát, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt.

Ausztráliában arra kérték, ne támadja a németet, majd Bahreinben hasonló utasítást kapott – aminek végül nem tett eleget –, Kínában pedig kénytelen volt elengedni maga mellett Vettelt.

Hamilton tudja, mit érezhet Leclerc, hiszen 2007-ben ő újoncként került egy kétszeres világbajnok, Fernando Alonso mellé.

„Előfordult már párszor, hogy többszörös világbajnokok kiváltságos helyzetbe kerültek, ilyenkor pedig az ember másodhegedűssé válik, támogató szerepet kap” – mondta Hamilton Bakuban.

„Miközben ez egy kiváltságos helyzet, nyilván ellentmond az ember igazi értékének, hiszen a szíve mélyén mégiscsak egy versenyző. Ezért is értem, hogy mit érez Charles. Mert a szíve mélyén úgy gondolja, ő a legjobb, vagy megvan benne a potenciál ahhoz, hogy a legjobb legyen – és szinte olyan ez, hogy az embernek kitakarják a fényét…”

„Ő egy kicsit fiatalabb, mint én voltam – de csak egy évvel, vagy ilyesmi… De amikor az ember fiatal… emlékszem, hogy én is mihamarabb a Forma-1-be akartam kerülni, és amikor sikerült, nyerni akartam, amilyen gyorsan csak lehet. Le akartam győzni a bajnokot, aki ellen versenyeztem.”

„Szóval nagyon-nagyon hasonló a helyzet. Abszolút látom magam Charles-ban, és már most nagyszerű munkát végez. Egy olyan óriási csapatnál, mint a Ferrari, rendkívüliek az elvárások – ő mégis remekül vezet. Egyszerűen csak így kell folytatnia, és akkor jönni fog minden magától.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Ferrari jól teszi-e, hogy egyelőre még Vettelt favorizálja, Hamilton így felelt: „Ez nem az én döntésem… Nem tudom, hogyan kell működtetni egy csapatot, nem tudom, miképp kell meghozni ezeket a döntéseket. Én mindkettejük ellen harcolok.”

Hamilton mindenesetre arra ösztökéli Leclercet, álljon ki magáért.

„Versenyzőként az ember egyfajta lázadó gyermek. Kérnek tőle valamit, de belül óriási harcot vívsz, mert te másképp akarod csinálni. Én is megtapasztaltam ezt, és szerencsére a csapat akkoriban ugyanannyi üzemanyagot töltött az autónkba, hiszen azokban az években az időmérőkön még eltérő mennyiséggel köröztünk az időmérőkön. Aztán a következő hétvégén már megnyertem az első versenyemet.”

„Számomra emiatt abszolút létjogosultsága volt a lázadó énemnek, és onnantól kezdve többször tudtam megmutatni a képességeimet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!