Friss hírek

Hamilton: Tudtam, hogy tökéletességre lesz szükség

Fotó: Mercedes
Forma-1-es pályafutása 81. rajtelsőségét szerezte az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton.

Forma-1-es pályafutása 81. rajtelsőségét szerezte az Amerikai Nagydíj időmérő edzésén Lewis Hamilton.

A brit versenyző alig néhány századmásodperccel utasította maga mögé a Ferrari versenyzőit, akik közül bajnoki riválisa, Sebastian Vettel egy rajtbüntetés miatt csak az 5. pozícióból indulhat.

Hamilton az időmérő után elárulta, tudta, hogy mindent bele kell adnia a Q3-ban, és hogy második nekifutásra nem hibázhat.

„Tudtam, hogy tökéletességre lesz szükség, kiélezett körökre. Az első rendben volt, de mivel kevesebb mint 1 tizedes előnyöm volt, tudtam, hogy a következő körben ezek a srácok javítani fognak, és nem volt lehetőség a hibázásra sem” – mondta Hamilton.

„Mivel voltak olyan Q3-ak az előző versenyhétvégéken, ahol elő kellett állnom egy második erős körrel is, mivel nem volt elég az első, nagyon szigorú voltam magammal. Nagyon erős hozzáállásunk volt. Nagyon örülök, más érzés volt ma, nem tudom, miért.”

„Nem tudom, hogy többet aludtam-e, de fejben másképp vágtam neki az időmérőnek, ami furcsa, de jó volt.”

„Az első szektorban valamiért különösen gyorsak voltak. Az 1-es kanyarban főleg – az autójuk jobb az ilyen kanyarokban. A kör többi része rendben volt, nem voltak hibáim. Az első köröm is rendben volt, de maradt benne némi idő pár kanyarban – például a 11-esben és 12-esben, és talán a 13-asban és egy kicsi a 20-asban is.”

„De a másodikban sikerült javítanom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!