Friss hírek

Hamilton: Túl barátságos voltam Bottasszal a rajtnál

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton azt mondja, „túlságosan barátságosan” bánt csapattársával, Valtteri Bottasszal az Azeri Nagydíj első kanyarjában – végül ez is hozzájárult ahhoz, hogy nem tudta legyűrni a finnt Bakuban.

Hamilton csak a 2. helyen ért célba a vasárnapi versenyen, a győzelmet Bottas szerezte meg, aki ezzel a világbajnoki összetettben is átvette a vezetést.

A finn a pole pozícióból rajtolhatott, a verseny rajtja után pedig kanyarokon keresztül fej-fej mellett haladt Hamiltonnal – végül megőrizte a vezetést és megnyerte a futamot.

Hamilton a verseny után úgy nyilatkozott, alulteljesített ezen a hétvégén.

„Az időmérőn nem végeztem el rendesen a feladatomat, ő igen. És aztán a versenyen túlságosan barátságos voltam vele az 1-es kanyarban, gyakorlatilag odaadtam neki” – mondta a brit versenyző a Sky Sports F1 televíziónak.

„Fantasztikus versenyt futott, nem hibázott, szóval megérdemelte ezt a győzelmet.”

Hamilton azt mondja, mivel a bakui nem tartozik a kedvenc pályái közé, elégedett – ráadásul csapata, a Mercedes újabb kettős győzelmet szerzett.

„Nem ez a legerősebb versenyzünk a szezon során. Nekem pedig mindig nehéz volt, szóval ezt figyelembe véve ez egy igazán jó eredmény.”

„Fantasztikus eredményt ért el a csapat. Valtteri kivételes munkát végzett ezen a hétvégén, abszolút megérdemelte a győzelmet. Én egy kicsit alulteljesítettem, szóval keményen kell dolgoznom.”

„Nem arról van szó, hogy nem élvezem, egyszerűen csak küszködtem itt. Vannak bizonyos versenyek, melyeken szenvedek, más futamokon pedig nem – de nem igazán tudok rámutatni ezekre. A végén gyorsabb lettem, de már túl késő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!