Hamilton túl fogja tenni magát problémáin

Lewis Hamilton maga mögött hagyja a tavalyi nehézségeket, és tanulva hibáiból, egy még erősebb versenyzőként tér majd vissza a pályára az idei szezonban, mondja a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.


Lewis Hamilton maga mögött hagyja a tavalyi nehézségeket, és tanulva hibáiból, egy még erősebb versenyzőként tér majd vissza a pályára az idei szezonban, mondja a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh.

„Úgy gondolom, hogy megfelelően kommunikálva lett, hogy Lewisnak számos problémája volt az elmúlt szezonban” – mondta a szakember az Autosportnak adott interjújában.

„Még mindig egy nagyon fiatal versenyző és véleményem szerint még keresi az útját, mind a karrierjében, mind a magánéletében, ami mindenképpen elterelő tényező.”

„A csapat is végezhetett volna jobb munkát, ahogy a versenyzők és jómagam is. De nem gondolom, hogy Lewisnak bármi oka is lenne arra, hogy túlságosan csalódott legyen a teljesítménye miatt.”

„Volt néhány fantasztikus versenye, és mindannyian tudjuk, hogy micsoda szupersztár is ő valójában, és mennyire kritikus saját magával szemben. Ez természetesen Jensonról (Button) is elmondható, hiszen ahogy én is, ő is a legjobbra törekszik, és csalódott, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy azt szeretné.”

„Ez az, ami motivál bennünket, és még inkább arra ösztönöz, hogy jobb munkát végezzünk, mert tudjuk, hogy csak így lesz esélyünk harcba szállni a végső győzelemért az idei évben.”

Hamilton a szezon után bevallotta, hogy magánéleti problémái is közrejátszottak abban, hogy nem úgy sikerült a tavalyi éve, ahogy azt szerette volna.

A brit világbajnok elmondta, hogy nem egyszerű menedzser nélkül, illetve azt is elhintette, hogy a barátnőjével történt ideiglenes szakítás is komolyan rányomta bélyegét az elmúlt évére.

Whitmarsh természetesen tudott minderről, és éppen ezért úgy gondolja, hogy a téli időszak elég volt ahhoz, hogy versenyzője tisztázza magában a dolgokat, és mindent maga mögött hagyva, egy erősebb és kiegyensúlyozottabb versenyzőként térhessen vissza.

„Egy nagyon hosszú szezon előtt állunk, húsz versenyünk lesz. Minden eddiginél több lesz a futam, a szezon hosszabb ideig fog tartani, és egyre többet leszünk Európán kívül. Ezeket pedig mind számításba kell vennünk” – folytatta a csapatfőnök.

„Véleményem szerint sokan alábecsülik, hogy mennyire nehéz a Forma-1. Együtt dolgoztam a kollégáimmal a tavalyi évben és azt mondtam nekik, hogy hagyjunk egy hat hetes periódust versenyzőinknek, mikor még csak fel sem hívjuk őket, mert tudom, hogy csak így tudnak teljesen kikapcsolódni.”

„Hat hetet akarok nekik adni, hogy kikapcsolódjanak, edzenek, éljék az életüket, gondolják át a tavalyi évet és mentálisan készüljenek fel az előttük álló szezonra. Ez az időszak pedig kedden véget ért versenyzőink számára, mikor megkezdtük az edzőtábort a csapattal.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!