Hamilton túl későn vette észre, hogy defektet kapott, ez pedig sokba került neki - F1VILÁG.HU

Hamilton túl későn vette észre, hogy defektet kapott, ez pedig sokba került neki

Nem tudott jó verseny futni vasárnap, Las Vegasban a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton, akit a verseny egy ütközésből eredő defekt is hátráltatott. A brit végül a 7. helyen ért célba, ezzel pedig már arra sincs esélye, hogy megszerezze a 2. helyet az egyéni összetettben.

Hamilton csak a 10. helyről vágott neki az éjszakai versenynek, a futam pedig nehezen indult számára, a rajtnál ugyanis hátulról megtorpedózta őt Carlos Sainz, emiatt pedig rengeteg pozíciót veszített. A brit innen próbált felkapaszkodni, a verseny későbbi szakaszában azonban Oscar Piastrival is összeütközött, ami miatt defektet kapott.

„Kihívást jelentő verseny volt” — mondta a hétszeres világbajnok a Sky Sports F1 televíziónak. „A kemény gumikon rajtoltam, ami nehéz volt az elején. Hátulról valaki nagyon belém jött, szerintem Carlos, én pedig csak próbáltam elkerülni a többi autót, ami megpördült előttem. Így visszaestem, talán 5-6 helyet is.”

A Piastrival történt ütközéssel kapcsolatban Hamilton kifejtette, először nem gondolta, hogy defektet kapott, így végül nem is hajtott a bokszba.

„Nem igazán tudom, mi történt. Azt hittem, nem is kaptam defektet, szóval kigyorsítottam, és ahogy odaértem a bokszbejárathoz, éreztem, hogy a hátulja mozog — és már túl késő volt a bokszba hajtani. Szóval egy teljes lassú kört meg kellett tennem. Szerintem 40 másodpercet is veszítettem mindennel együtt, de örülök, hogy képes voltam visszatérni a pályára.”

„Vannak erősségei az autónak, de néha nagyon nehéz kihozni belőle a teljesítményt.”

Hamilton végül a 7. helyen ért célba, ám miután Sergio Perez 3. lett Vegasban, eldőlt, hogy a bajnoki ezüstérmet idén a mexikói versenyző kaparintotta meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!