Hamilton: Túl könnyű vezetni egy F1-es autót

Fotó: Mercedes
2019 Spanish Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője úgy érzi, a mai F1-es autókat nem elég nehéz vezetni – ezért történhet meg az, hogy már tinédzserek is könnyedén boldogulnak a királykategóriában.

Hamilton úgy gondolja, 2021-től néhány, a pilótákat segítő eszközön is változtatni kell, szerinte ugyanis a mai autókat túl könnyű vezetni, így például előfordul, hogy egy verseny végére egyáltalán nem fáradnak el. 

A pilóták speciális tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy az őket ért erőhatásokkal megbirkózzanak, Hamilton viszont úgy gondolja, ez nem elég, ugyanis fizikailag nem jelent elég nagy kihívást a Forma-1. A brit szerint a száguldó cirkusz sportértékét növelné, ha megterhelőbb lenne az autók vezetése. 

Az ötszörös világbajnok minderről akkor kezdett beszélni, amikor az F1-es drog- és doppingtesztekről kérdezték őt.

„A drogteszt mindig véletlenszerű, háromszor is lehet egy évben, de néha kevesebb” – nyilatkozta Hamilton. „Volt, hogy szezonon kívül volt, messze a pályától, otthon vagy a hotelben.”

Ez nem az a sport, ahol bármi ilyenre szükséged lenne. Nem olyan, mint a kerékpárosoknál, hogy szükséged van arra, hogy több vér vagy oxigén áramoljon át a szíveden keresztül. Mi nem fáradunk el. Őszintén szólva az autókat nem elég nehéz vezetni, sokkal nagyobb fizikai kihívás kellene, hogy legyen.”

„Azt hiszem, 2021-ben meg kellene szabadulni néhány versenyzőket segítő eszköztől, például nem kell ennyire erős szervókormány. Fizikailag masszívan kimerültnek kellene lennünk a verseny után. Ilyennek kellene lennie a sportnak.”

„A teniszezők teljesen készen vannak egy játék végére, különösen, ha az négy óráig tartott. A kerékpárosok is szinte meghalnak a Tour de France végére. Úgy érzem, így kellene lennie itt is.

„De manapság már kevésbé a fizikai oldalról szól a dolog, ezért látjuk, hogy ha idejön egy 18 éves, nincs semmi probléma. Nem így kellene lennie.”

„Az a helyzet, hogy közülünk senki nem csal, nincs értelme tenni bármit, ami segíti a testünket – csak normálisan kell edzeni és egészségesen élni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!