Hamilton: Túl könnyű vezetni egy F1-es autót - F1VILÁG.HU

Hamilton: Túl könnyű vezetni egy F1-es autót

HIRDETÉS
Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője úgy érzi, a mai F1-es autókat nem elég nehéz vezetni – ezért történhet meg az, hogy már tinédzserek is könnyedén boldogulnak a királykategóriában.
Fotó: Mercedes

Hamilton úgy gondolja, 2021-től néhány, a pilótákat segítő eszközön is változtatni kell, szerinte ugyanis a mai autókat túl könnyű vezetni, így például előfordul, hogy egy verseny végére egyáltalán nem fáradnak el. 

A pilóták speciális tréningeken vesznek részt annak érdekében, hogy az őket ért erőhatásokkal megbirkózzanak, Hamilton viszont úgy gondolja, ez nem elég, ugyanis fizikailag nem jelent elég nagy kihívást a Forma-1. A brit szerint a száguldó cirkusz sportértékét növelné, ha megterhelőbb lenne az autók vezetése. 

Az ötszörös világbajnok minderről akkor kezdett beszélni, amikor az F1-es drog- és doppingtesztekről kérdezték őt.

„A drogteszt mindig véletlenszerű, háromszor is lehet egy évben, de néha kevesebb” – nyilatkozta Hamilton. „Volt, hogy szezonon kívül volt, messze a pályától, otthon vagy a hotelben.”

Ez nem az a sport, ahol bármi ilyenre szükséged lenne. Nem olyan, mint a kerékpárosoknál, hogy szükséged van arra, hogy több vér vagy oxigén áramoljon át a szíveden keresztül. Mi nem fáradunk el. Őszintén szólva az autókat nem elég nehéz vezetni, sokkal nagyobb fizikai kihívás kellene, hogy legyen.”

„Azt hiszem, 2021-ben meg kellene szabadulni néhány versenyzőket segítő eszköztől, például nem kell ennyire erős szervókormány. Fizikailag masszívan kimerültnek kellene lennünk a verseny után. Ilyennek kellene lennie a sportnak.”

„A teniszezők teljesen készen vannak egy játék végére, különösen, ha az négy óráig tartott. A kerékpárosok is szinte meghalnak a Tour de France végére. Úgy érzem, így kellene lennie itt is.

„De manapság már kevésbé a fizikai oldalról szól a dolog, ezért látjuk, hogy ha idejön egy 18 éves, nincs semmi probléma. Nem így kellene lennie.”

„Az a helyzet, hogy közülünk senki nem csal, nincs értelme tenni bármit, ami segíti a testünket – csak normálisan kell edzeni és egészségesen élni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!