Hamilton: Túlléptünk a problémákon - F1VILÁG.HU

Hamilton: Túlléptünk a problémákon

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton elmondta, csapattársával, Fernando Alonsóval egyetemben maguk mögött hagyták a Magyar Nagydíjon történteket, miután sikerült tisztázniuk a nézeteltéréseket a hétvégén megrendezésre kerülő Török GP előtt.

A McLaren Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton elmondta, csapattársával, Fernando Alonsóval egyetemben maguk mögött hagyták a Magyar Nagydíjon történteket, miután sikerült tisztázniuk a nézeteltéréseket a hétvégén megrendezésre kerülő Török GP előtt.

A McLaren versenyzői csütörtökön egy isztambuli szállodában találkoztak, hogy átbeszéljék a Budapesten történteket, ahol Alonso szándékosan feltartotta Hamiltont az időmérő edzés utolsó felvonásában.

Miután a csapatvezető, Ron Dennis elárulta, külön-külön is találkozott versenyzőivel, hogy személyesen is megbeszélhesse velük a történteket, Hamilton pénteken kijelentette, csapattársával együtt túlléptek a Magyarországon történteken.

“A dolgok jó irányba haladnak, sokkal jobb a helyzet, mint azt bárki is el tudná képzelni az elmúlt versenyt követően” – mondta a brit pilóta. “Budapesten minden összejött, ennél rosszabb nem is lehetett volna. A sajtó minden badarságot összehord, történeteket gyárt, csak hogy több példányt tudjon eladni, de kijelenthetem, nem vagyunk harcban egymással. Mindketten versenyképesek vagyunk, és egy célért, a bajnoki cím megszerzéséért harcolunk, azonban ettől függetlenül még tiszteljük egymást.”

Hamilton szerint minden résztvevőnek jót tett a három hetes nyári szünet, ugyanis mindenki higgadtan át tudta gondolni, mi is történt valójában, illetve miként kell kezelni az ilyen, és ehhez hasonló helyzeteket a jövőben.

“Ron szabadságát töltötte, és ez idő alatt volt ideje gondolkodni azon, mi is történt valójában. Számomra és Fernando számára is ez volt a helyzet” – folytatta a brit pilóta, aki a McLaren részvényesének szuperjachtján töltötte szabadideje jó részét.

“Mindenki levonta saját magának a megfelelő következtetést, és újult erővel vághat neki a szezon hátralévő részének. Sok emberrel beszéltem a csapaton belül, és mindenki higgadt. A legfontosabb viszont az, hogy magunk mögött hagytuk az ügyet.”

Hamilton azt is megerősítette, hogy a csütörtöki megbeszélésen mindketten megbizonyosodhattak arról, ahogy korábban, a jövőben is egyenlő feltételek mellett harcolhatnak a bajnoki címért.

“Feltettük egymásnak a kérdéseinket, és megerősítést kaptunk a csapattól, hogy továbbra is egyenlő feltételek mellett, azonos eszközökkel a birtokunkban versenyezhetünk egymással. Fernando és én továbbra is keményen hajtunk, de nincs háború köztünk. Csapatként kell együtt dolgoznunk, hogy megszerezhessük a McLarennek a konstruktőri bajnoki címet.”

“Ha én gyerek az jó a csapatnak, ha ő nyer, az is ugyanolyan jó. A csapatért és magunkért kell küzdenünk. A lényeg, hogy jól kijövünk egymással. Nincsenek problémáink, nem harcolunk, vagy birkózunk egymással. Mindössze mindketten versenyképesek vagyunk. Egyszerűen nem lehetünk nagyon jó barátok. Soha nem egyszerű, ha saját csapattársaddal kell versenyezned, még akkor sem, ha számítógépes játékról van szó.”

Hirdetés

“Volt egy megbeszélésünk tegnap, és azt mondtuk, kezdjük tiszta lappal: bocsánatot kértem, ő is bocsánatot kért, így már csak arra kell koncentrálnunk, hogy jól teljesítsünk a szezon hátralévő részében” – tette hozzá Hamilton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!