Hamilton túltette magát a belgiumi kiesésen - F1VILÁG.HU

Hamilton túltette magát a belgiumi kiesésen

HIRDETÉS

Csapattársához, Jenson Buttonhoz hasonlóan szoros küzdelmet vár a hétvégi Olasz Nagydíjtól a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.


Csapattársához, Jenson Buttonhoz hasonlóan szoros küzdelmet vár a hétvégi Olasz Nagydíjtól a McLaren Mercedes világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton.

A brit pilóta a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, túltette magát belgiumi kiesésén, és mindent megtesz azért, hogy visszavágjon Monzában – egy olyan helyszínen, ahol mindezidáig még nem sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára.

„Tavaly nyertem Spában, Monzában pedig nem értem célba. Remélem, idén fordítva sül el a dolog!” – mondta bizakodóan Hamilton.

„Már túltettem magam a belgiumi kiesésen, és alig várom már, hogy visszatérjek Olaszországba, a helyre, ahol olyan sok időt töltöttem gokartozással: ez egy olyan ország, amit nagyon imádok.”

Hamilton hozzátette, izgatottan várja az olaszországi hétvégét, hiszen érdekes lesz látni, a légellenállást csökkentő rendszernek (DRS) milyen hatása lesz majd a monzai pályán – különösen az időmérő edzésen.

„Azt hiszem, optimistán vághatunk neki a hétvégének. Soha nem nyertem még Monzában, és szeretnék jó eredményt elérni idén. Különösen az időmérőt várom már, mert véleményem szerint a DRS sokat javít majd a köridőkön, és tényleg ki akarom hozni az autóból a legjobbat a kvalifikáción – utána pedig szeretnék erős versenyt futni.”

„A DRS korlátlan használata, valamint a négy hosszú egyenes miatt azt gondolom, elég intenzív időmérőn lesz: a pálya négy kulcsfontosságú pontján 20 km/h-val gyorsabbak leszünk, szóval időmérős köridejeink sokkal gyorsabbak lesznek, mint a futamon elért idők. Ez igazán izgalmas.”

„A versenyen szintén szükség van leszorítóerőre, hiszen elég gyors akar lenni az ember, amikor kigyorsít a Lesmóból, valamint a Parabolicából, hogy esélye legyen pozíciókért harcolni az ezeket követő egyenesekben.”

Hamilton elárulta, biztos abban, hogy ezúttal is szoros küzdelemnek lehetnek szemtanúi a Forma-1 szerelmesei.

Hirdetés

„Úgy vélem, újabb szoros küzdelemnek nézünk elébe, de már alig várom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!