Friss hírek

Hamilton türelmi időt kapott, de el kell távolítania az ékszereit

Felmentést kapott a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton az ékszerek viselésére vonatkozóan.

Niels Wittich versenyigazgató már az Ausztrál Nagydíjon figyelmeztette a mezőnyt egy meglévő szabályra, amit eddig nem ellenőrzött a szövetség. Az előírás a pilótákra vonatkozik, akik számára vezetés közben tiltott az ékszerek és a piercingek viselése, miközben kötelező többek között a tűzálló alsónemű hordása.

A versenyzők akkor kéthetes türelmi időt kaptak, a Miami Nagydíj kezdve pedig a csapatoknak formanyomtatványt kell kitölteniük, melyben kijelentik, hogy autóik és pilótáik felszerelése is megfelel az előírásoknak. Az FIA versenyigazgatója kijelentette, ellenőrizni is fogják mindezt, különösen az alsóruházatról szóló előírások betartását – természetesen a biztonság miatt.

Lewis Hamilton még néhány hete azt mondta, neki a testékszerekkel kapcsolatban igencsak nehéz dolga lesz, hiszen néhányat nem is tud eltávolítani a testéből.

A RacingNews365.com című internetes lap szerint a brit pilóta a hétvégi Miami Nagydíjra, majd az azt követő Spanyol Nagydíjra felmentést kapott, és a május végi Monacói Nagydíjig el kell távolítania testékszereit.

A brit versenyző ugyanakkor Miamiban kijelentette, esze ágában sem áll kiszedetni azokat – mint mondja, ő vállalja a felelősséget az FIA helyett.

„Próbáltam hívni Mohammedet [Ben Sulayem – az FIA elnöke] délelőtt, de elfoglalt volt. Küldtem neki egy üzenetet, amiben meg akartam őt nyugtatni, hogy szövetéges akarok lenni. Nem akarok harcolni. Nagyon-nagyon buta dolog ez” – mondta a hétszeres világbajnok.

„De még nem kaptam választ, szóval talán üzen nekem. Nem tudom. De megpróbálok beszélni vele a verseny előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!