Friss hírek

Hamilton-ügy: Emelte a tétet a McLaren

Két millió fonttal megnövelte ajánlatát Lewis Hamilton felé a McLaren Forma-1-es csapata – számolt be róla a The Guardian című angol lap kedden. A felek akár már a héten szerződést hosszabbíthatnak.Két millió fonttal megnövelte ajánlatát Lewis Hamilton felé a McLaren Forma-1-es csapata – számolt be róla a The Guardian című angol lap kedden.

A wokingi alakulat továbbra sem tudott megállapodni a brit pilótával, aki a hírek szerint a Mercedes csapatával is tárgyalásokat folytat egy jövő évi szerződés kapcsán.

Bár a hírek szerint Hamilton és a McLaren szívesen működne együtt a továbbiakban, a felek a szerződés részleteiben – jelesül a versenyző fizetésében – nem tudnak megállapodni.

A McLaren ugyanis kevesebb bérért szeretné foglalkoztatni a 2008-as év legjobbját, így korábban egy évi 10 millió fontról szóló szerződést tett le az asztalra, melyet a versenyző ügyeit intéző XIX Entertainment nem akart elfogadni.

Brit sajtóhírek szerint a McLaren most emelte a tétet: 12 millió fontot ajánl az angolnak, amely ugyan még mindig kevesebb, mint Hamilton jelenlegi fizetése, ám a csapatnál remélik, ezzel sikerül meggyőzni a 27 esztendős versenyzőt.

A The Guardian című angol lap azt sem tartja kizártnak, hogy a felek már ezen a héten megállapodnak.

A Forma-1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone mindeközben úgy fogalmazott, hetekkel ezelőtt biztos volt abban, hogy Hamilton elhagyja a McLarent, most azonban állítása szerint még maga a versenyző sem tudja, hol folytassa 2013-ban.

„Nem gondolom azt, hogy tudja, mi tévő legyen” – mondta az angol üzletember.

„Az elmúlt három versenyen nagyon jól ment. Korábban valamiért nagyon ideges volt, és távozni akart, mindegy, hogy hova. Egyszerűen eldöntötte, hogy otthagyja a McLarent. Azt viszont nem tudom, hogy mostanra megváltozott-e a véleménye.”

A The Guardian ezzel együtt leírja azt is, a Mercedes hajlandó többet ajánlani Hamiltonért, mint a McLaren – a német istálló évi 16 millió fontot fizet jelenlegi versenyzőjének, a hétszeres világbajnok Michael Schumachernek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!