Friss hírek

Hamilton úgy érezte, szándékosan manipulálták a versenyt

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon úgy érezte, szándékosan manipulálták a versenyt, hogy ne ő legyen az idei év legjobbja.

A brit versenyző magabiztos teljesítményt nyújtott a szezonzárón, és rohamléptekben haladt a győzelem felé, az utolsó körökben pályára küldött biztonsági autó azonban keresztülhúzta a számításait.

A versenyirányítás vitás döntése után Max Verstappen az utolsó körben a frissebb gumikon megelőzte őt, és megnyerte a világbajnokságot. Hamilton néhány kanyarral a leintés előtt azt üvöltötte a rádión: „Ezt manipulálták, ember!”

Hirdetés
 

Hamilton szavait nem játszották be a televíziós közvetítés során, a futam leintését követően versenymérnöke, Peter Bonningtól beszélt a hétszeres világbajnokhoz a rádión, azt mondta: „Nem jutok szóhoz, Lewis, nem jutok szóhoz.”

Hamilton nem válaszolt a levezető körben, majd a parc fermében két teljesen percen át ült autójában, hogy összeszedje magát a vereség után.

A Mercedes versenyzője ezt követően nagyon higgadtan nyilatkozott a vereségről, a hivatalos sajtótájékoztatót azonban kihagyta, és a televíziós interjúkon sem vett részt a későbbiekben.

Csapatfőnöke, Toto Wolff ugyancsak nem adott interjút: „Nem akarok mondani semmit” – fogalmazott a szakember, majd távozott a paddockból.

A Mercedes egyébként teljesen kivonta magát a médiafeladatok alól: James Vowles vezető stratéga, és Andrew Shovlin mérnökigazgató sem nyilatkozott, a csapat pedig óvást nyújtott be, amit később a versenybírók elutasítottak.

A német istálló magyar idő szerint vasárnap késő este jelezte fellebbezési szándékát a stewardok döntése ellen. Erre csütörtökig van lehetőségük.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!