Hamilton úgy érzi, készen áll a vb-cím megszerzésére

Lewis Hamilton úgy érzi, sokkal felkészültebben várja a szezon hátralévő részét, mint a tavalyi évben, mikor elmondása szerint nem a legmegfelelőbb módon kezelte a rá nehezedő nyomást a bajnokság hajrájában.

Lewis Hamilton úgy érzi, sokkal felkészültebben várja a szezon hátralévő részét, mint a tavalyi évben, mikor elmondása szerint nem a legmegfelelőbb módon kezelte a rá nehezedő nyomást a bajnokság hajrájában.

A brit versenyző fantasztikusan debütált a Forma-1-ben a tavalyi évben, és minden jel arra utalt, hogy a sport történetében először, újoncot avatnak világbajnokká, ám az utolsó két futamon elvesztette 17 pontos előnyét, és a második helyen végzett.

A McLaren pilótája bevallotta, hogy nem megfelelő módon állt hozzá az utolsó futamokhoz a tavalyi évben, ám idén már sokkal felkészültebb, és bízik abban, hogy megszerezheti a bajnoki címet.

“A tavalyi évben egy kicsit fiatalabb voltam, és nagyon örültem annak, hogy megérkeztem a Forma-1-be” – mondta Hamilton a riportereknek Fujiban. “Sok minden történt, a viták, és rengeteget kellett tanulni.”

“Tavaly vezettem a bajnokságot ezen a versenyen, de nem fogtam fel a helyzet jelentőségét, és nem kezeltem megfelelően azt a nyomást, ami körülvett és a vállamon volt. A lehető legjobb módon álltam hozzá a dolgokhoz, de az mégsem a legjobb volt.”

“Azonban tanultam ezekből a hibákból, és most úgy érkeztem ide, hogy sokkal érettebb és tudatosabb vagyok. Úgy érzem, rengeteget fejlődtem, tanultam a hibáimból, és mindent megteszek annak érdekében, hogy minden területen javuljak.”

“Mint versenyző, sokkal erősebbnek érzem magam a szezon ezen szakaszában, mint a tavalyi évben ilyenkor. Mind felfogásban, mind fittségben erősebb vagyok. Tavaly ilyenkor elég kimerült voltam, mert egy igen őrült szezonon voltam túl” – magyarázta a brit versenyző.

Hamilton, aki jelenleg hét ponttal vezeti a bajnokságot legnagyobb riválisa, Felipe Massa előtt, azt is elmondta, hogy nem fog felesleges kockázatot vállalni, és ha kell, megelégszik a szimpla pontszerző helyekkel.

“Sokat tanultam a tavalyi évből, mikor minden egyes versenyen csakis a győzelem lebegett a szemem előtt, és nem gondoltam a bajnokságra” – mondta.

“Idén viszont már a bajnokságra fókuszálunk, és arra, hogy befejezzük a versenyeket, illetve pontokat szerezzünk a csapatnak. Az idei évben inkább csapatjáték, amit csinálunk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS